x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Guvernul elen nu va mai finanţa fotbalul dacă vor continua violenţele

Guvernul elen nu va mai finanţa fotbalul dacă vor continua violenţele

03 Mai 2011   •   12:06
Guvernul elen nu va mai finanţa fotbalul dacă vor continua violenţele
Sursa foto: /Reuters

Guvernul elen a anunţat, luni, că nu va mai finanţa liga profesionistă de fotbal din sezonul viitor, dacă federaţia nu va reuşi să oprească violenţa din acest sport, informează AFP.

"Am cerut federaţiei să modifice codul disciplinar la viitoarea adunare generală şi dacă nu se face acest lucru, statul va suspenda orice finanţare a ligiilor", a declarat Giorgos Nikitiadis, ministrul Culturii şi Turismului, care se ocupă de sport.

"Trebuie să existe dispoziţii contra petardelor şi fumigenelor şi contra oricărui suporter care intră pe teren. De ce trebuie să finanţăm un sport care ne face ruşine?", a adăugat ministrul.

Nikitiadis a apreciat că trebuie să existe sancţiuni care să meargă până la excluderea echipelor din campionat, iar, începând din iunie, guvernul va depune un proiect de lege în acest sens.

Potrivit ministrului, circa 2.500 de huligani din întreaga ţară sunt la opriginea acestor probleme.

Ministrul s-a întâlnit, luni, cu preşedintele federaţiei de fotbal, Sophocle Pilavios, pentru a discuta măsurile ce trebuie luate contra violenţei pe stadioane după incidentele de la finala Cupei Greciei, câştigată de AEK Atena, scor 3-0, cu Atromitos, când 13 persoane au fost arestate.

×
Subiecte în articol: grecia fotbal international