x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Haaland continuă cursa pentru recordul deținut de Alan Shearer și Andy Cole în Premier League

Haaland continuă cursa pentru recordul deținut de Alan Shearer și Andy Cole în Premier League

de Redacția Jurnalul    |    15 Apr 2023   •   22:04
Haaland continuă cursa pentru recordul deținut de Alan Shearer și Andy Cole în Premier League
Sursa foto: Hepta

Erling Haaland a egalat recordul de goluri marcate în 38 de meciuri în Premier League cu două reușite în victoria de sâmbătă a lui Manchester City cu 3-1 (3-0) în fața lui Leicester.

Internaționalul norvegian are acum 32 de goluri marcate în Premier League, după ce a marcat sâmbătă golurile de 2-0 și 3-0, din prima repriză, după ce John Stones a deschis scorul. Haaland se află la doar două goluri distanță de recordul absolut, deținut de Alan Shearer și Andy Cole, care au marcat 34 de goluri într-o campanie de 42 de meciuri.

City a avut nevoie de doar cinci minute pentru a deschide scorul, Stones izbutind un semivoleu de la marginea careului.

După alte opt minute, avantajul a fost dublat. VAR a detectat un henț al lui Wilfred Ndidi și arbitrul a acordat un penalty, transformat de Haaland, cu puține emoții, portarul Daniel Iversen ghicind colțul.

În minutul 25, Haaland a fost angajat ideal de Kevin De Bruyne și a marcat peste Iversen, pentru 3-0.

James Maddison și Jamie Vardy au avut ocazii pentru Leicester, insuficient de clare însă pentru a pune în pericol poarta cetățenilor.

Pep Guardiola a făcut două schimbări la pauză, înlocuindu-i pe Stones și pe Haaland.

În mod previzibil, ritmul jocului a scăzut, dar Riyad Mahrez a fost aproape de a injecta puțină energie cu un șut excelent din afara careului, care a atras o paradă impresionantă din partea lui Iversen.

Cu 15 minute înainte de final, Leicester a reușit să reducă diferența prin Kelechi Iheanacho, care a trimis în poartă o minge respinsă de Ederson, după lovitura de cap a lui Harry Souttar.

City ocupă în continuare locul 2, cu 70 de puncte, la 3 distanță de liderul Arsenal și cu 14 puncte mai mult decât ocupanta locului 3, Newcastle.

Leicester rămâne în zona locurilor retrogradabile, cu 25 de puncte, pe locul 19.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×