x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Harry Kane investește în inteligența artificială: AI poate preveni accidentările

Harry Kane investește în inteligența artificială: AI poate preveni accidentările

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2023   •   00:20
Harry Kane investește în inteligența artificială: AI poate preveni accidentările
Sursa foto: Hepta

Căpitanul echipei masculine a Angliei, Harry Kane, crede că inteligența artificială (AI) ar putea fi viitorul prevenirii accidentărilor în fotbal, în timp ce a deplâns faptul că o serie de jucătoare importante vor rata Cupa Mondială feminină din acest an.

Anglia a câștigat Campionatul European feminin pe teren propriu anul trecut, dar intră în turneul din Australia și Noua Zeelandă care începe în iulie fără vedete, inclusiv fostul căpitan Leah Williamson și jucătoarea anului 2021-22 Beth Mead.

Alte națiuni concurente, inclusiv campionele olimpice din Canada și campioana în exercițiu, Statele Unite, vor avea, de asemenea, jucătoare lipsă.

"E cu adevărat păcat să vedem că unele dintre jucătoare rămân acasă cu aceste accidentări și, de asemenea, cu accidentări mari", a declarat Kane pentru Reuters.

Atacantul de la Tottenham Hotspur și-a anunțat joi investiția în OxeFit, un startup de fitness-tech bazat pe inteligență artificială, și este convins de puterea datelor în timp real pentru a opri accidentările inutile.

"Prevenirea accidentărilor este un lucru care este cel mai important pentru mine", a spus Kane, care se alătură lui Wayne Gretzky, jucător retras, membru al Hall of Fame-ul hocheiului pe gheață, printre ultimii investitori în OxeFit.

"Acesta (va deveni) mai impresionant și mai mult, cu ajutorul AI va deveni mai bun. Și sperăm că pe termen lung vom începe să vedem din ce în ce mai puține accidentări."

Kane a subliniat capacitatea tehnologiei OxeFit de a detecta când un atlet ar putea fi în pericol de accidentare, cu feedback în timp real.

"Aveți o mică problemă pe partea stângă sau pe partea dreaptă și trebuie să vă echilibrați, deoarece atunci când jucați meci după meci, tot ceea ce faceți este să puneți mai mult impact pe partea mai slabă", a spus el.

Au existat apeluri pentru o mai mare cercetare a prevalenței accidentărilor în fotbalul feminin, iar Kane, în vârstă de 29 de ani, care a ajutat Anglia să ajungă în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de anul trecut, vede un potențial enorm în echipa feminină a țării sale pentru a face să progreseze acest sport.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: harry kane inteligenţa artificială