x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un hat-trick al lui Mahrez îi duce pe cetațeni în finala Cupei Angliei

Un hat-trick al lui Mahrez îi duce pe cetațeni în finala Cupei Angliei

de Redacția Jurnalul    |    22 Apr 2023   •   21:20
Un hat-trick al lui Mahrez îi duce pe cetațeni în finala Cupei Angliei
Sursa foto: Hepta

Riyad Mahrez a marcat primul hat-trick în semifinala Cupei Angliei din 1958 și a calificat-o pe Manchester City în finală în detrimentul lui Sheffield United, după un meci disputat pe Stadionul Wembley.

Sheffield s-a apărat admirabil în prima repriză, dar a fost învinsă de un penalty obținut de Mahrez cu puțin timp înainte de pauză, după care algerianul a mai înscris două goluri, într-o prestație mult îmbunătățită a lui City.

Prima șansă le-a aparținut celor de la Sheffield, după 90 de secunde, City punând târziu în pericol poarta adversarilor cu un șut expediat de Erling Haaland, în minutul 15.

Cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, City a obținut un penalty, după ce Daniel Jebbison l-a împiedicat pe Bernardo Silva în careu. Mahrez nu a greșit de la 11 metri și i-a adus pe cetățeni în avantaj.

City a dominat partea secundă, iar Mahrez a liniștitit lucrurile, după ce a luat mingea la jumătatea terenului și a pătruns cu ea în careu, de unde l-a învins pe Foderingham, ducând scorul la 2-0, în minutul 60.

Cinci minute mai târziu, același Mahrez a realizat hat-trick-ul. Jack Grealish l-a găsit pe algerian în marginea careului, ar șutul său din prima a intrat perfect la colțul scurt, pentru 3-0.

Manchester City așteaptă în finală pe câștigătoarea celeilalte semifinale, dintre Man United și Brighton, care se joacă duminică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: manchester city cupa angliei Riyad Mahrez