x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Helena Costa, prima antrenoare a unei echipe de fotbal masculin în Liga a doua din Franţa. "Este începutul unei ere noi"

Helena Costa, prima antrenoare a unei echipe de fotbal masculin în Liga a doua din Franţa. "Este începutul unei ere noi"

07 Mai 2014   •   17:58
Helena Costa, prima antrenoare a unei echipe de fotbal masculin în Liga a doua din Franţa. "Este începutul unei ere noi"

Portugheza Helena Costa va deveni prima femeie care va antrena o echipă de fotbal masculin în liga secundă din Franţa, aceasta semnând un contract cu clubul Clermont Foot 63 şi urmând să preia conducerea din sezonul viitor.

Costa, de 36 de ani, o bună prietenă a antrenorului portughez Jose Mourinho, a lucrat ca scout pentru Celtic Glasgow între 2008 şi 2011, devenind apoi selecţioner pentru naţionala iraniană de fotbal feminin.

"Helena Costa va antrena Clermont Foot din sezonul viitor. Această numire este începutul unei ere noi la clubul Clermont Foot 63, care se bazează în prezent pe 17 jucători sub contract, cărora li se vor adăuga mai mulţi juniori ai echipei", se arată în anunţul numirii.

Clermont se află pe locul 14 în Liga a doua din Franţa, cu două meciuri înainte de terminarea campionatului.

"Am primit vestea cu bucurie. Avem un preşedinte foarte inteligent, care ştie ce face. Sperăm să avem rezultate bune în noua formulă. Antrenorul este şeful tău, îi datorezi respect, indiferent că e bărbat sau femeie. Suntem siguri că va fi un antrenor competent", a declarat fundaşul celor de la Clermont Foot, Jaques Salze.

Până în prezent, cea mai "înaltă" poziţie deţinută de o femeie ca antrenor la un club masculin european a fost deţinută de Carolina Morace, care preluat echipa italiană de serie C Viterbese, în 1999. 

×
Subiecte în articol: helena costa fotbal antrenoare