x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Iker Casillas: nou record de invincibilitate în poarta Spaniei

Iker Casillas: nou record de invincibilitate în poarta Spaniei

12 Iul 2010   •   00:00
Iker Casillas: nou record de invincibilitate în poarta Spaniei
Sursa foto: /Reuters

Căpitanul noii campioane mondiale Spania, Iker Casillas, care a cucerit titlul de campion al lumii duminică, după victoria obţinută în finala CM 2010 cu Olanda (scor 1-0), a stabilit un nou record de invincibilitate poentru naţionala iberică, reuşind să închidă poarta timp de 433 de minute.

Deţinătorul precedentului record, de 313 minute, era tot portarul lui Real Madridâ, care reuşise această performanţă în semifinalele Cupei Mondiale, cu Germania (scor 1-0).

Casillas i-a depăşit pe compatrioţii săi Ignacio Eisaguirre şi Antonio Ramallets, care reuşiseră să nu primească gol timp de 282 de minute, în 1950.

În cele patru meciuri disputate în faza eliminatorie a Mondialului sud-african, Casillas nu a primit nici un gol. El a avut o intervenţie decisivă la un penalty al Paraguayului, în sferturile de finală, iar în finală l-a blocat de două ori pe olandezul Arjen Robben în situaţie de "unu la unu".

Recordul mondial de invincibilitate la Cupa Mondială le aparţine portarilor elveţieni Zuberbhuler (2006) şi Benaglio (2010), care nu au primit gol timp de 559 de minute.

Reprezentativa de fotbal a Spaniei a câştigat Cupa Mondială, după ce a învins selecţionata Olandei, după prelungiri, scor 1-0 (0-0), în finala competiţiei din Africa de Sud, disputată, duminică seară, la Johannesburg.

×
Subiecte în articol: cm2010