x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Incidente grave la finala Cupei Greciei

Incidente grave la finala Cupei Greciei

01 Mai 2011   •   13:46
Incidente grave la finala Cupei Greciei
Sursa foto: /Reuters

AEK Atena a câştigat pentru a 14-a oară în istorie Cupa Greciei, învingând formaţia Atromitos cu scorul de 3-0, într-o finală marcată de violenţe între suporteri, ce au necesitat intervenţia forţelor de ordine.

Câteva zeci de suporteri ai formaţiei AEK, rămaşi fără bilete, au încercat să pătrundă pe stadionul olimpic din Atena, în tribunele căruia se aflau 60.000 de spectatori. Fanii respectivi au fost împiedicaţi de poliţie, care a folosit gaze lacrimogene. Apoi, la finalul jocului, susţinătorii lui AEK au intrat pe teren şi s-au luat la bătaie cu forţele de ordine.

"Nu am mai văzut în viaţa mea aşa ceva, ca jucătorii să se lupte pentru a-şi apăra familiile, care erau ameninţate cu pistolul", a spus antrenorul lui Atromitos, Giorgos Donis.

Alte incidente au avut loc cu câteva ore înainte de meci, cînd aproximativ 300 de fani ai echipei AEK Atena au atacat sediul unui fan club al grupării adverse şi o secţie de poliţie din cartierul Zografou. O maşină a poliţiei a fost incendiată, conform autorităţilor locale.

×
Subiecte în articol: video grecia incidente fotbal international