x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Înfrângere rușinoasă. România a pierdut în fața echipei de pe locul 98 în clasamentul mondial

Înfrângere rușinoasă. România a pierdut în fața echipei de pe locul 98 în clasamentul mondial

03 Iun 2021   •   07:04
Înfrângere rușinoasă. România a pierdut în fața echipei de pe locul 98 în clasamentul mondial
Sursa foto: Hepta

Echipa națională de fotbal a României a suferit o înfrângere cu 2-1, în fața reprezentativei Georgiei, în primul amical al verii, disputat pe stadionul Ilie Oană, din Ploiești, în prezența unui număr limitat de spectatori.

Tricolorii au dominat prima repriză, Olaru având prima ocazie de gol a meciului, când a șutat din 16 metri peste poartă.

A intrat apoi în scenă Ianis Hagi, care întâi a ratat, cu un șut din careu, mingea ajungând la el după o centrare deviată, a lui Ganea. În minutul 37, același Hagi a șutat în bară, din lovitură liberă.

La faza imediat următoare, Alibec a fost oprit de portarul advers, care a respins șutul acestuia, din fața porții.

În minutul 42, Florin Tănase a fost eliminat, după un gest nesportiv.

Mirel Rădoi a făcut trei schimbări în minutul 58, intrând în teren Cicâldău, Budescu și Ivan, în locul lui Olaru, Maxim și Alibec.

La doar 3 minute după schimbarea liniei ofensive, România s-a văzut condusă, după ce
Mikautadze a marcat pentru 0-1, cu un șut de la 12 metri, după o combinație cu Kiteishvili.


Echilibrul numeric din teren a fost restabilit în minutul 64, când Kvirkvelia a primit al doilea cartonaș galben, pentru un fault în careu, și a fost eliminat.

România a primit o lovitură de pedeapsă, ratată de Răzvan Marin.

Peste 6 minute, Aburjania a marcat al doilea gol al oaspeților, din careul de 6 metri, după un atac rapid al georgienilor.

România a redus apoi din diferență, în minutul 78, prin Ivan, care a marcat primul său gol pentru națională, din pasa lui Sorescu.

Românii mai au două ocazii până la final, dar nu reușesc să marcheze și meciul se încheie cu înfrângere în fața echipei de pe locul 98 în clasamentul mondial.

România va juca duminică al doilea amical, în deplasare, cu naționala Angliei.

România: Andrei Vlad - Sorescu, Chiricheș, Nedelcearu, Cr. Ganea - Olaru, Răzvan Marin, Maxim - Ianis Hagi, Alibec, Florin Tănase.

Rezerve: Niță, Iacob – Rus, Cicâldău, Ivan, Moruțan, Keșeru, Păun, Budescu, Camora, Stanciu, Băluță
Selecționer: Mirel Rădoi.

Georgia: Kupatadze – Chabradze, Khocholava, Kverkvelia, Azarov – Shengelia, Kvekveskiri, Aburjania, Okriashvili, Daushvili – Mikautadze.

Rezerve: Loria, Mamardashvili – Kakabadze, Kashia, Gvilia, Zivzivadze, Kiteishvili, Lobzhanidze, Kukhianidze, Davitashvili, Jigauri, Dvali
Selecționer: Willy Sagnol

Sursa: Mediafax

×