x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Întâlnire pe Tamisa

Întâlnire pe Tamisa

de Delia Gomoescu    |    05 Mai 2011   •   20:58
Întâlnire pe Tamisa
Sursa foto: Albert Gea/Reuters

164052-reutersalbert-geartxoqeb.jpg„Diavolii” lui Sir Alex Ferguson au obţinut biletele pentru ultimul act al Ligii Campionilor după o dublă victorie în faţa germanilor de la Schalke 04. Învingători cu 2-0 la Gelsenkir­chen, englezii au câştigat şi pe „Old Trafford”, scor 4-1.

Marea finală din 28 mai, de la Londra, vine la doi ani după ce catalanii au cucerit ultimul lor trofeu, tot după o confruntare cu formaţia engleză, disputată la Roma, pe „Olimpico”. Atunci, băieţii lui Pep Guardiola s-au impus cu 2-0 prin golurile marcate de Eto’o şi Messi. De altfel, presa engleză apreciază că Barcelona – Manchester United este adevăratul „clasico”, cu „irezistibila” trupă a lui Ferguson obligată să-şi ia revanşa după înfrângerea din 2009. Pentru britanici va fi a treia finală din ultimii patru ani, în timp ce Barcelona va evolua cu trofeul pe masă pentru a treia oară în ultimii şase ani. Ambele echipe au în palmares câte trei cupe. Sir Alex Ferguson se bazează pe ajutorul omologului său de pe banca lui Real Madrid, Jose Mourinho, pentru a obţine informaţii referitoare la rivala sa din finală.

„Vorbesc mult cu Jose, am discutat cu el săptămâna trecută”, a mărturisit antrenorul lui United. În schimb, Pep Guardiola a preferat să-şi vadă viitoarea adversară cu pro­piii ochi. Tehnicianul catalan a pro­fitat de ziua liberă de după returul semifinalei cu Real şi a dat o fugă până în Anglia pentru a o spiona pe Manchester la jocul cu Schalke. 

Semifinale
Marţi
BARCELONA – Real Madrid    1-1 (în tur 2-0)
Pedro ’54 / Marcelo ’64
Miercuri
Manchester Utd – Schalke    4-1 (în tur 2-0)
Valencia ’26, Gibson ’31, Anderson ’72, ’76 / Jurado ’35

×
Subiecte în articol: fotbal intern