x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Inter își învinge rivala AC Milan și câștigă Supercupei Italiei. Tătărușanu, în nota echipei

Inter își învinge rivala AC Milan și câștigă Supercupei Italiei. Tătărușanu, în nota echipei

de Redacția Jurnalul    |    19 Ian 2023   •   09:45
Inter își învinge rivala AC Milan și câștigă Supercupei Italiei. Tătărușanu, în nota echipei
Sursa foto: Hepta

Inter Milano și-a învins rivala AC Milan cu 3-0 și a câștigat miercuri seara Supercupa Italiei, cu golurile marcate în prima repriză de Federico Dimarco și Edin Dzeko și un al treilea gol marcat în final de Lautaro Martinez. În poarta lui AC Milan a apărat Ciprian Tătărușanu.

Întâlnirea anuală dintre câștigătoarea Coppa Italia și campioana din Serie A s-a disputat pe Stadionul Internațional Regele Fahd din Riyadh, Arabia Saudită.

"Băieții au avut o abordare perfectă, am fost mereu ageri și solizi. Primul nostru obiectiv al sezonului a fost să ne calificăm în optimile de finală ale Ligii Campionilor, iar al doilea a fost acest trofeu, așa că este foarte plăcut pentru un antrenor să vadă acest lucru", a declarat managerul lui Inter, Simone Inzaghi, pentru Sport Mediaset.

"Am rămas concentrați, agresivi, determinați, toate ingredientele de care ai nevoie într-o finală".

Dimarco a marcat primul gol după 10 minute, când a intrat în careu nemarcat și a reluat în plasă centrarea lui Nicolo Barella.

Rafael Leao ar fi putut egala în minutul 16, dar portarul lui Inter, Andre Onana, a respins în corner șutul său dintr-un unghi.

Inter și-a dublat avantajul după 21 de minute, când Dzeko a primit mingea pe stânga, l-a păcălit pe Sandro Tonali și a tras în colțul din dreapta jos din interiorul careului.

Milan s-a trezit după al doilea gol și a început să câștige posesia, forțând-o pe Inter să se poziționeze în defensivă, dar nu a reușit să găsească o breșă.

Cea mai bună șansă a Milanului a venit la un minut după pauză, când șutul centrare a lui Ante Rebic a lovit bara transversală.

Leao a reușit să intre în careu patru minute mai târziu, dar atacantul milanez a tras puțin peste bară.

Martinez a consfințit victoria în minutul 77, când a marcat cu un șut elegant, cu exteriorul piciorului stâng.

"Nu mă așteptam la așa ceva, deoarece cunosc calitatea jucătorilor mei, așa că mă așteptam la o prestație mai pozitivă", a declarat după meci antrenorul Milanului, Stefano Pioli.

"În acest moment, ne luptăm să reacționăm la o eroare, să rămânem uniți ca echipă... lipsa rezultatelor începe să cântărească".

Rezultatul marchează prima victorie a lui Inter în fața lui Milan într-o finală de cupă italiană, după ce a pierdut Coppa Italia în 1977 și Supercupa Italiei în 2011.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inter supercupa italiei