x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Interimatul în fruntea FIFA este posibil să fie asigurat de Issa Hayatou şi Angel Maria Villar

Interimatul în fruntea FIFA este posibil să fie asigurat de Issa Hayatou şi Angel Maria Villar

08 Oct 2015   •   14:57
Interimatul în fruntea FIFA este posibil să fie asigurat de Issa Hayatou şi Angel Maria Villar

Camerunezul Issa Hayatou şi spaniolul Angel Maria Villar vor prelua, conform regulamentelor în vigoare, interimatul în fruntea organizaţiilor FIFA şi respectiv UEFA, după suspendarea de 90 zile dictată de Comisia de etică a FIFA împotriva preşedinţilor Joseph Blatter şi Michel Platini, relatează Reuters.

Statutul FIFA prevede ca vicepreşedintele cel mai venerabil să asigure interimatul, iar în acea poziţie se află camerunezul Hayatou, preşedintele Confederaţiei africane de fotbal (CAF). La UEFA, vicepreşedintele Angel Maria Villar este cel mai bine poziţionat să-l înlocuiască temporar pe Michel Platini.

Villar, 65 ani, este subiectul unei investigaţii a Comisiei de etică a FIFA privind candidatura comună a Spaniei şi Portugaliei la CM 2018, dar comisia independentă nu poate confirma sau dezminte o asemenea anchetă.

Hayatou, 69 ani, a fost mustrat în 2011 de Comisia de etică a CIO, după ce s-a confirmat că a fost pe statul de plată al fostei companii de marketing International Sport and Leisure în 1995. CIO a susţinut că oficialul camerunez se afla într-un conflict de interese, dar Hayatou a susţinut că nu a greşit cu nimic şi nu a primit niciun ban.

×
Subiecte în articol: fifa