x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Internaționalul englez Jordan Henderson a semnat cu Ajax, după ce a părăsit clubul saudit Al-Ettifaq

Internaționalul englez Jordan Henderson a semnat cu Ajax, după ce a părăsit clubul saudit Al-Ettifaq

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2024   •   23:55
Internaționalul englez Jordan Henderson a semnat cu Ajax, după ce a părăsit clubul saudit Al-Ettifaq
Sursa foto: Hepta

Mijlocașul englez Jordan Henderson s-a alăturat clubului olandez Ajax pentru doi ani și jumătate, după mai puțin de șase luni petrecute la Al-Ettifaq. Jucătorul în vârstă de 33 de ani a semnat joi un contract pe trei ani, în valoare de 700.000 de lire sterline pe săptămână, informează BBC Sport.

Henderson s-a transferat la clubul saudit Al-Ettifaq, din Saudi Pro League, după ce a părăsit Liverpool în iulie.

Al-Ettifaq a fost de acord să-i rezilieze contractul pentru a facilita mutarea.

"Ne-am dorit un mijlocaș experimentat cu calități de lider", a declarat John van 't Schip, patronul lui Ajax, conform BBC Sport.

„În parte din cauza accidentărilor din echipă, căutam pe cineva care să poată intra imediat în joc. Jordan Henderson este acest tip de jucător.

„Sosirea sa înseamnă o îmbunătățire uriașă pentru echipa noastră. Atât pe teren, cât și în afara lui, un fotbalist de acest calibru este important pentru numeroșii noștri jucători tineri.

„Este un jucător internațional englez și a câștigat Liga Campionilor și multe alte premii cu Liverpool. Mă bucur că este aici și cred că este foarte bun pentru clubul nostru."

BBC Sport a fost informat că despărțirea dintre Saudi Pro League și Henderson a fost amiabilă, iar implicațiile financiare ale plecării sale se pare că sunt „pozitive" pentru saudiți.

"Aș dori să mulțumesc clubului [Al-Ettifaq], fanilor și tuturor celor implicați pentru această oportunitate și le doresc tot ce este mai bun pentru restul sezonului", a declarat Henderson.

"Se depune multă muncă grea, care știu că va da roade în viitor".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jordan henderson ajax