x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Interviu Chilavert - "Voi readuce gloria"

Interviu Chilavert - "Voi readuce gloria"

de Dragos Stoica    |    29 Iun 2006   •   00:00
Interviu Chilavert  -  "Voi readuce gloria"

Cel mai bun portar al lumii in anii 1995, 1997 si 1998 este prezent in aceste zile la Cupa Mondiala ca ziarist, lucrand pentru o televiziune americana, urmand ca peste o luna sa devina selectionerul echipei nationale a Paraguayului.

Corespondenta din Trier
Cel mai bun portar al lumii in anii 1995, 1997 si 1998 este prezent in aceste zile la Cupa Mondiala ca ziarist, lucrand pentru o televiziune americana, urmand ca peste o luna sa devina selectionerul echipei nationale a Paraguayului.

Vi-l mai amintiti pe Chilavert, portarul paraguayan de legenda, care nu ezita sa execute penalty-urile si loviturile libere ale ehipei sale, indiferent ca era vorba despre formatia de club sau despre echipa nationala? Imaginati-vi-l acum in postura de ziarist sportiv, cu acreditarea de gat, coborand treptele stadionului "Fritz Walter" din Kaiserlautern, la finalul meciului Italia - Australia (1-0).

Jurnalul National: Señor Chilavert, doua minute, sunt ziarist roman...
Jose Luis Chilavert: Imi pare rau, dar n-am voie sa dau interviuri. Am un contract cu o televiziune americana care imi interzice acest lucru. Pot vorbi doar despre chestiuni personale, or, asta nu vreau eu.

De ce n-a depasit Paraguay faza grupelor?
(Ezita putin, uitandu-se catre cei trei indivizi care il insoteau si care discutau aprins la cativa metri)

Pentru ca nu au fost antrenati asa cum ar fi trebuit. Lotul este bun, dar echipa n-a fost bine alcatuita si nici bine pregatita.

"Mi-amintesc Romania de la World Cup ’94"

Este adevarat ca veti fi numit selectioner?
Da. Cred ca pot readuce gloria Paraguayului din anii trecuti.

Nu va tenteaza sa mai jucati?
Ba da, mai ales ca ma aflu intr-o forma fizica foarte buna, la fel ca acum doi ani, cand m-am retras. Dar nu de portar are acum nevoie nationala Paraguayului.

Cum vi se pare acest turneu?
Ma tem ca nu va pot raspunde. Va rog sa ma intelegeti.

O ultima intrebare. Mai stiti ceva de nationala Romaniei?
Mi-amintesc de echipa de la World Cup ’94, cred, apoi ca ati mai batut Anglia in ultimul minut, dupa cativa ani. Stiu cativa jucatori care mi-au placut mult.

VALOARE
"M-as intoarce sa mai joc, mai ales ca ma aflu intr-o forma fizica foarte buna, la fel ca acum doi ani, cand m-am retras. Dar nu de portar are acum nevoie nationala Paraguayului" - Jose Luis Chilavert

S-A INGRASAT
Daca dupa chip il recunosti imediat, nu se poate sa nu te surprinda faptul ca ex-goalkeeper-ul s-a ingrasat vizibil. Chilavert, care s-a retras in 2004, are nu mai putin de 62 de goluri marcate in cariera, dintre care opt sunt sub culorile Paraguayului, a carui poarta a aparat-o in 74 de partide, fiind totodata singurul portar din lume care a reusit un hat-trick, pe vremea cand activa la Velez Sarsfield. La Cupa Mondiala Chilavert comenteaza turneul final pentru o televiziune americana, urmand insa ca peste mai putin de o luna sa devina seletionerul echipei nationale a tarii sale.
×
Subiecte în articol: mondial 2006 chilavert