x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Interviu - "Croatia a avut ghinion"

Interviu - "Croatia a avut ghinion"

de Dragos Stoica    |    26 Iun 2006   •   00:00
Interviu  -  "Croatia a avut ghinion"

Croatul Robert Prosinecki este prezent in aceste zile la Cupa Mondiala de partea cealalta a "baricadei", pe post de jurnalist, acreditat de ziarul Vecernji List. El a avut amabilitatea de a raspunde la cateva intrebari puse de Jurnalul National.

Corespondenta din München
Croatul Robert Prosinecki este prezent in aceste zile la Cupa Mondiala de partea cealalta a "baricadei", pe post de jurnalist, acreditat de ziarul Vecernji List. El a avut amabilitatea de a raspunde la cateva intrebari puse de Jurnalul National.

Nimeni nu s-ar fi gandit acum zece ani ca unul dintre starurile de atunci ale lui Real Madrid va ajunge ziarist. Si totusi asa este. L-am intalnit la locul obisnuit de lucru al ziaristilor de la fiecare stadion. Acum a fost vorba de stadionul din München, unde Prosinecki, aproape neschimbat de vremea cand innoda picioarele fundasilor, a venit insotit de o gramada de confrati, pentru a asista la Germania - Suedia.

Jurnalul National: Cum e sa treci de pe teren la computer?
Robert Prosinecki: Mai greu decat am crezut initial, dar acum pot sa spun ca m-am obisnuit. Ideea e ca in ambele situatii este vorba despre fotbal, lucru la care cred ca ma pricep. In presa oricum am fost ajutat sa pricep despre ce e vorba, pentru ca in prima faza am inteles mai greu unele lucruri.

Cum ti se pare aceasta editie a Cupei Mondiale?
E prematur de vorbit. Au fost meciuri proaste, bune si foarte bune, ca de fiecare data. Per total, cred ca totusi e un nivel bun. Argentina joaca foarte bine, Spania la fel, Germania are in public poate cel mai mare atu dintre toate echipele, in timp ce Brazilia ramane Brazilia, chiar daca nu arata spectacolul pe care-l asteptau fanii. In acelasi timp, au fost si echipe mici care au jucat fotbal de calitate, cum a fost cazul Coastei de Fildes sau al reprezentativei Trinidad Tobago.

Croatia?
Ma asteptam la mai mult, pentru ca stiu bine potentialul echipei. Sincer, cred ca nationala Croatiei este peste cea a Australiei, dar am avut mult ghinion. Pe de alta parte, arbitrajul din meciul direct n-a facut cinste unei competitii de un asemenea nivel. Asta e acum, noi am plecat acasa, in timp ce australienii vor juca impotriva Italiei.

Ce mai stii despre echipa Romaniei?
Ca ati ramas acasa, desi aveti cativa jucatori valorosi. Probabil ca in scurt timp veti reveni la competitiile mari. Mi-ar placea sa ne vedem impreuna peste doi ani, la Campionatul European.

DEZAMAGIRE
"Ma asteptam la mai mult de la Croatia, pentru ca stiu bine potentialul echipei. Sincer, cred ca nationala Croatiei este peste cea a Australiei, dar am avut mult ghinion"

PARERE
"Au fost meciuri proaste, bune si foarte bune, ca de fiecare data. Per total, cred ca totusi e un nivel bun. Argentina joaca foarte bine, Spania la fel, Germania are in public poate cel mai mare atu dintre toate echipele, in timp ce Brazilia ramane Brazilia"

OPTIMISM
"Probabil ca in scurt timp Romania va reveni la competitiile mari. Mi-ar placea sa ne vedem impreuna peste doi ani, la Campionatul European" - Robert Prosinecki, ziarist la Vecernji List
×
Subiecte în articol: mondial 2006