x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Interzis la pariat fotbalistilor

Interzis la pariat fotbalistilor

05 Iun 2006   •   00:00
Interzis la pariat fotbalistilor

Febra pariurilor care urmeaza sa se declanseze pe durata turneului final din Germania nu-i va putea cuprinde si pe jucatorii echipelor participante, desi printre acestia s-ar regasi si multi amatori.

Conform publicatiei Sport Bild, fotbalistii vor trebui sa se angajeze, prin semnarea unor documente primite de la FIFA, ca nu vor miza pe intalnirile de la CM.

RIGUROZITATE. Denumit sugestiv "Declaratie de renuntare la pariuri", actul prevede ca semnatarul "sa se abtina de la a participa direct sau indirect la un pariu, o loterie sau un joc in legatura cu meciurile de la Cupa Mondiala" si sa nu fie "implicat, in mod activ sau pasiv, intr-o societate, activitate sau o organizatie care efectueaza, propune sau organizeaza astfel de activitati". In documentul care va trebui semnat si de staff-ul fiecarei delegatii se mai subliniaza ca nerespectarea angajamentului va duce la sanctiuni prevazute in statuturile si codul de onoare al FIFA. De asemenea, cum era si normal, forul fotbalistic mondial a decis sa le interzica si arbitrilor sa parieze pe meciurile de la Cupa Mondiala.

MOTIVE. Hotararea celor de la FIFA este cauzata de recentele si numeroasele scandaluri de coruptie din Germania si din Belgia, dar si in contextul in care Italia a fost zguduita de izbucnirea marelui scandal legat de meciuri trucate. In aprilie, presa engleza a anuntat ca toti componentii reprezentativei Angliei au semnat, deja, formularele trimise de FIFA, prin care s-au angajat ca nu vor paria pe meciurile de la CM din Germania. Tot presa britanica a dezvaluit ca atacantul Wayne Rooney (foto) a acumulat datorii de 700.000 de lire sterline in urma esecurilor la pariuri. Conform aceleiasi surse, printre cei mai impatimiti pariori din randurile fotbalistilor sunt sud-americanii, dar si est-europenii, in special polonezii.

Brazilia, campioana prezentelor


Brazilia nu detine recordul numai la titluri mondiale, ci si la prezente la CM, fiind singura tara care nu a lipsit de la nici una din cele 17 editii. Selectionata "auriverde" este urmata de Germania si de Italia, cu cate 15 participari. Dintre natiunile care au luat parte de cele mai multe ori la CM, mai multe vor fi absente in Germania: Belgia (11), Uruguay (10) - castigatoare in 1930 si in 1950 - Ungaria (9) si Scotia (8). In schimb, sase tari, dintre care patru din Africa, vor evolua pentru prima oara: Angola, Coasta de Fildes, Ghana, Togo, Trinidad Tobago si Ucraina. Iugoslavia si Cehoslovacia vor juca la CM sub actualele denumiri: Serbia-Muntenegru, respectiv Cehia.

×
Subiecte în articol: mondial 2006