x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Irakul a ales Iordania pentru disputarea meciurilor sale din preliminariile CM 2022

Irakul a ales Iordania pentru disputarea meciurilor sale din preliminariile CM 2022

07 Noi 2019   •   14:49
Irakul a ales Iordania pentru disputarea meciurilor sale din preliminariile CM 2022
Sursa foto: pixabay.com

Selecţionata de fotbal a Irakului va disputa în Iordania cele două meciuri programate pe teren propriu, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, după ce FIFA a decis, din motive de securitate, ca partidele să se dispute pe teren neutru.

În octombrie, Irakul a disputat primul său meci oficial pe teren propriu, după o pauză de opt ani, contra naţionalei Hong Kong, tot în preliminariile CM 2022, în oraşul Basra din sudul ţării, unde erau programate şi partidele de luna aceasta.

FIFA a anunţat federaţia irakiană că meciurile cu Iran (14 noiembrie) şi Bahrain (19 noiembrie) trebuie să aibă loc pe teren neutru din cauza problemelor de securitate din această ţară.

Peste 260 de persoane şi-au pierdut viaţa de la începutul lunii octombrie în cea mai mare demonstraţie de la căderea lui Saddam Hussein, în 2003. Manifestanţii au cerut înlăturarea actualei clase politice, considerată coruptă şi obedientă intereselor străine.

FIFA a confirmat joi că a acceptat propunerea Irakului de a juca ambele meciuri cu Iran şi Bahrain la Amman, în Iordania. Irakul s-a calificat o singură oară la Mondial, la turneul final din 1986.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fotbal