x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Italia a câștigat medaliile de bronz ale UEFA Nations League, după ce a învins Belgia în finala mică

Italia a câștigat medaliile de bronz ale UEFA Nations League, după ce a învins Belgia în finala mică

10 Oct 2021   •   18:34
Italia a câștigat medaliile de bronz ale UEFA Nations League, după ce a învins Belgia în finala mică

Finala mică a turmeului final al UEFA Nations League s-a jucat duminică după-amiază, pe Juventus Stadium din Torino, între campioana europeană Italia și lidera clasamentului mondial FIFA, Belgia. Italia s-a impus cu 2-1, câștigând medaliile de bronz ale celei de a doua ediții a competiției.

După o primă repriză fără goluri, a cărei cea mai importantă fază a fost creată de belgianul Alexis Saelemaekers, care l-a driblat pe Donnarumma, după care a șutat în bara transversală.

Italia a deschis scorul în primul minut al reprizei secunde, prin Nicolo Barella care a șutat pe jos, din marginea careului, în colţul din stânga porţii lui Thibaut Courtois (1-0, min. 46).

Belgianul Michy Batshuayi a luat din nou la țintă bara transversală, în minutul 63, după care Italia a primit un penalty, transformat de Domenico Berardi, Thibaut Courtois fiind foarte aproape de a respinge execuția (2-0, min 65).

Al treilea șut în bară al belgienilor a fost opera lui Yannick Carrasco.

În minutul 87, belgienii au redus din handicap, tânărul Charles de Ketelaere ridiculizând-ul pe Donnarumma, cu un gol marcat printre picioarele portarului italian, în urma unei faze de contraatac pornite de la Thibaut Courtois, pe traseul De Bruine – Ketelaere.

Italia s-a impus în cele din urmă cu 2-1, câștigând medaliile de bronz ale celei de a doua ediții a Ligii Națiunilor.

Finala se joacă dumminică seara, de la 21.45, între Spania și Franța, pe Stadionul Giuseppe Meazza, din Milano.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Liga Naţiunilor