x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Polonezul Jakub Blaszczykowski se retrage din fotbal

Polonezul Jakub Blaszczykowski se retrage din fotbal

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2023   •   01:00
Polonezul Jakub Blaszczykowski se retrage din fotbal
Sursa foto: Hepta

Fostul căpitan al Poloniei și fotbalist al Borussiei Dortmund, Jakub Blaszczykowski, a declarat joi că a decis să-și încheie cariera de jucător.

În vârstă de 37 de ani, al doilea cel mai selecționat jucător al țării sale (109), după Robert Lewandowski (142), a debutat la echipa națională în martie 2006, într-un meci amical câștigat în fața Arabiei Saudite.

El s-a retras din fotbalul internațional în iunie, într-un meci amical cu Germania, părăsind terenul în fața unei gărzi de onoare din partea ambelor echipe.

"Orice drum are un sfârșit... Vă mulțumesc foarte mult pentru sprijinul extraordinar pe care l-am primit la fiecare pas. A meritat să joc, să mă sacrific pentru voi", a spus Blaszczykowski pe Instagram.

El își agață ghetele în cui după o a doua perioadă la Wisla Cracovia, echipă din liga secundă poloneză, unde a jucat prima dată între 2004-2007 și a câștigat prima ligă poloneză în 2005 înainte de a ajunge la Dortmund.

El a jucat aproape 200 de meciuri în Bundesliga pentru Dortmund în perioada 2007-2016, ajutându-i să câștige două titluri de campion, o Cupă a Germaniei și trei Supercupe, precum și să se claseze pe locul al doilea în Liga Campionilor în 2012-2013.

Șederea sa la Dortmund s-a încheiat cu un împrumut de un an la Fiorentina, echipă din Serie A, după care Blaszczykowski s-a întors în Germania în august 2016, cu un contract pe trei ani la VfL Wolfsburg.

Blaszczykowski își va lua rămas bun pe 5 august, în timpul primului meci pe teren propriu al lui Wisla din sezonul 2023-24, a anunțat clubul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jakub Blaszczykowski