x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Jandarmeria către fanii care merg la Napoli: "Atenţie la hoţii de buzunare!"

Jandarmeria către fanii care merg la Napoli: "Atenţie la hoţii de buzunare!"

14 Dec 2010   •   12:20
Jandarmeria către fanii care merg la Napoli: "Atenţie la hoţii de buzunare!"

142430-jandarmi.jpgJandarmeria Capitalei, în colaborare cu Poliţia din Napoli, recomandă fanilor stelişti care vor fi prezenţi la meciul Napoli - Steaua, din grupa K a Ligii Europa, să se deplaseze în grup, să nu afişeze ostentativ însemnele clubului stelist, dar şi să fie atenţi la hoţii de buzunare.

Conform unui comunicat publicat, marţi, având în vedere numărul mare de suporteri români care şi-au manifestat intenţia de a face deplasarea în Italia, precum şi membrii ai comunităţii româneşti din sudul Italiei care se vor afla miercuri pe stadion, Jandarmeria Capitalei, în colaborare cu reprezentanţi ai Poliţiei din Napoli, a făcut "câteva recomandări menite să elimine riscurile inerente unui eveniment sportiv catalogat cu grad ridicat de risc".

Astfel, fanilor români le este recomandat "să manifeste o atenţie sporită, să se deplaseze întotdeauna în grup, să nu afişeze ostentativ însemnele clubului Steaua; să fie atenţi la hoţii de buzunare, care sunt prezenţi în centrul oraşului şi obişnuiesc să se deplaseze cu scutere sau mopede, vizând turişti care au asupra lor bagaje sau obiecte de valoare (ceasuri, bijuterii)". De asemenea, suporterii sunt informaţi că, în conformitate cu legislaţia italiană, sunt obligaţi să aibă în permanenţă asupra lor documentele de identitate (cartea de identitate sau paşaportul).

"Poliţia din Napoli recomandă suporterilor români să se deplaseze, după sosirea în oraş, în zona Varco Pisacane, zonă ce va fi securizată; de aici, suporterii români prezenţi vor fi transportaţi cu autobuze către stadion, cu aproximativ două ore înainte de începerea partidei de fotbal; Poliţia din Napoli recomandă suporterilor să rămână în zona securizată sau în proximitatea acesteia şi să evite deplasarea pe străzile oraşului în mod individual; Poarta de acces pentru sectorul destinat oaspeţilor este poarta numărul 33, inscripţionată în limba italiană OSPITI INGRESSO - GATE 33; Biletul de acces este prevăzut cu un cod de bare şi permite accesul în stadion prin introducerea sa în dispozitivele electronice de citire, poziţionate lângă turnicheţi; Înainte de a ajunge în zona de acces, biletele vor fi controlate de către reprezentanţii firmei private de securitate, după care va urma controlul corporal executat de poliţiştii napoletani; Pentru urgenţe medicale sau alte probleme, în sectorul destinat suporterilor oaspeţi va fi instalat un punct de prim ajutor;", se menţionează în comunicat.

Jandarmeria precizează că din motive de securitate, suporterii români vor rămâne în incinta stadionului, după terminarea partidei, pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute.

De asemenea, toate articolele interzise de legea italiană privind securitatea în interiorul arenelor sportive (beţele de steaguri, materiale pirotehnice- rachete semnalizatoare, petarde, fumigene sau alte dispozitive artizanale care produc strălucire temporară, sticle de orice fel, brichete, umbrele, goarne, cuţite, foarfece, dispozitiv laser) vor fi confiscate de către stewarzi, ofiţerii de securitate şi poliţişti.

Accesul suporterilor care au asupra lor băuturi alcoolice sau substanţe interzise, precum şi a celor care se află în vădită stare de ebrietate este interzis.

În cazul în care suporterii români se vor afla în situaţii care necesită intervenţii de specialitate, Jandarmeria Capitalei a pus la dispoziţie următoarele numere de urgenţă: Poliţia şi Serviciile de urgenţă - 112; Ambulanţă - 118; Pompieri - 115 şi Ambulanţă Autostrăzi - 116.

Formaţia Steaua întâlneşte, miercuri, în deplasare, echipa Napoli, în ultimul meci al Grupei K din Liga Europa, transmis în direct de Pro TV. Steaua are nevoie de cel puţin un egal în partida cu Napoli pentru a reuşi calificarea în 16-imile Ligii Europa.

×