x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Juve trece pe locul doi în Serie A, după victoria cu 2-1 împotriva lui Lecce

Juve trece pe locul doi în Serie A, după victoria cu 2-1 împotriva lui Lecce

de Redacția Jurnalul    |    03 Mai 2023   •   22:34
Juve trece pe locul doi în Serie A, după victoria cu 2-1 împotriva lui Lecce
Sursa foto: Hepta

Juventus a revenit pe locul doi în Serie A, grație golurilor mijlocașului Leandro Paredes și atacantului Dusan Vlahovic, care i-au adus miercuri victoria cu 2-1 în fața lui Lecce, în etapa intermediară cu numărul 33.

Juve are 63 de puncte în 33 de meciuri, punând presiune pe a treia clasată, Lazio, care are 61 de puncte, și joacă miercuri seara împotriva lui Sassuolo.

"Nu contează dacă întâlnim Atalanta, (AC) Milan, Lecce sau Cremonese, important este să obținem un anumit număr de puncte. Cred că dacă nu obții 72 sau 73 de puncte, este puțin probabil să termini în primele patru", a declarat managerul lui Juve, Massimiliano Allegri, pentru DAZN.

Lecce, aflată pe locul 16 în clasament, a preluat conducerea după trei minute prin Assan Ceesay, dar golul său a fost anulat pentru offside după o lungă analiză VAR.

A fost nevoie de 15 minute pentru ca Paredes să aducă gazdele în avantaj cu o lovitură liberă bine plasată din afara careului, care a găsit o breșă în zidul lui Lecce și s-a strecurat în colțul din stânga jos.

Lecce a egalat în minutul 37 prin Ceesay, care a transformat din penalty, după ce Danilo a făcut un henț. Vlahovic a restabilit avantajul lui Juve trei minute mai târziu, cu un semivoleu cu stângul de la marginea careului.

Juve a avut ocazia să-și mărească avantajul în minutul 63, când lovitura de cap a fundașului brazilian Danilo a lovit bara.

Ceesay a fost aproape de egalare spre finalul meciului, dar portarul Szczesny la blocat de două ori, de la mică distanță.

"Lecce este o echipă împotriva căreia este greu să joci, a pus probleme multor adversari și am riscat să fim egalați", a declarat Allegri. "Am permis prea mult în apărare, chiar și din situații inexistente, și trebuie să ne îmbunătățim".

În aceași etapă, Atalanta a obținut o victorie cu 3-2 pe teren propriu în fața celor de la Spezia, cu goluri marcate de Marten de Roon, Davide Zappacosta și Luis Muriel. Echipa din Bergamo a urcat pe locul patru în clasament, cu 58 de puncte.

Salernitana și Fiorentina au încheiat la egalitate, 3-3 (1-1), iar Torino s-a impus cu 2-0, în deplasare la Sampdoria.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: juventus Lecce serie a