x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Karim Benzema, alături de Ferenc Puskas, în topul celor mai vârstnici marcatori pentru Real Madrid

Karim Benzema, alături de Ferenc Puskas, în topul celor mai vârstnici marcatori pentru Real Madrid

04 Noi 2021   •   11:40
Karim Benzema, alături de Ferenc Puskas, în topul celor mai vârstnici marcatori pentru Real Madrid
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Real Madrid a învins miercuri seara pe Shakhtar Donețk, scor 2-1, ambele goluri ale madrilenilor fiind marcate de francezul Karim Benzema. Cu aceste goluri, Benzema a realizat două performanțe deosebite, una personală și alta pentru club.

Dubla reușită de Karim Benzema împotriva lui Shakhtar l-a propulsat pe locul secund, ca cel mai vârstnic jucător de la Real Madrid (33 de ani și 319 zile) care a marcat 2 sau mai multe goluri într-un meci din cupele europene, pe primul loc situându-se legendarul maghiar Ferenc Puskás, care a înscris 4 goluri împotriva lui Feyenoord, în septembrie 1965, la vârsta de 38 de ani și 173 de zile.

Karim Benzema a marcat, de asemenea, golul cu numărul 1.000 al lui Real Madrid în Liga Campionilor, madrilenii devenind astfel primul club care a atins această bornă.

Cele mai multe goluri din cele 1.000 au fost marcate de Cristiano Ronaldo (105), Raúl (66), Benzema (62), Di Stéfano (49), Puskás (35), Gento (31), Amancio (21), Santillana (21).

Pentru Benzema, dubla de miercuri a fost cea de a 9-a reușită în meciurile din Liga Campionilor.

La capitolul statististici, e interesant de remarcat, că ultimele 6 goluri ale lui Shakhtar Donețk în Liga Campionilor au fost marcate toate împotriva aceluiași adversar: Real Madrid.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Karim Benzema