x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Klose i-a egalat pe Klinsmann şi pe Sandor Kocsis în clasamentul golgeterilor CM

Klose i-a egalat pe Klinsmann şi pe Sandor Kocsis în clasamentul golgeterilor CM

14 Iun 2010   •   00:00
Klose i-a egalat pe Klinsmann şi pe Sandor Kocsis în clasamentul golgeterilor CM
Sursa foto: /Reuters

Atacantul naţionalei Germaniei, Miroslav Klose, i-a egalat, duminică, pe foştii internaţionali Jurgen Klinsmann şi Sandor Kocsis în clasamentul marcatorilor la turneele finale ale Cupei Mondiale, după ce a înscris un gol în partida cu reprezentativa Australiei, câştigată cu scorul de 4-0.

Klose, care se află la a treia participare la un turneu final, a înscris cinci goluri la Cupa Mondială din anul 2002, performanţă repetată patru ani mai târziu, la turneul organizat chiar în Germania. Miroslav Klose, în vârstă de 32 de ani, este singurul fotbalist din topul celor mai buni 20 de marcatori la Cupa Mondială care mai poate doborî recordul deţinut de brazilianul Ronaldo, marcator a 15 goluri la turneele finale din 1998, 2002 şi 2006.

Unul dintre cei doi foşti internaţionali care au fost egalaţi de Klose în clasamentul golgeterilor, germanul Jurgen Klinsmann reuşise marcarea celor 11 goluri la ediţiile din 1990, 1994 şi 1998, în timp ce fotbalistul maghiar Sandor Kocsis a bifat toate golurile la ediţia din 1954 a Cupei Mondiale.

Primul loc în clasamentul golgeterilor este ocupat de Ronaldo (Brazilia) - 15 goluri, Gerd Muller (Germania) - 14 goluri, Just Fontaine (Franţa) - 13 goluri, Pele (Brazilia) - 12 goluri.

×
Subiecte în articol: cm2010