x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Liga Campionilor s-ar putea extinde de la 32 de echipe, la 64. Liga Europa ar putea fi desființată

Liga Campionilor s-ar putea extinde de la 32 de echipe, la 64. Liga Europa ar putea fi desființată

28 Noi 2012   •   16:03
Liga Campionilor s-ar putea extinde de la 32 de echipe, la 64. Liga Europa ar putea fi desființată
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

UEFA ia în considerare o propunere care vizează dublarea numărului echipelor care participă în Liga Campionilor și desființarea Ligii Europa, începând cu 2015.

"Suntem în discuții. Vom lua o decizie în 2014. Nimic nu e bătut în cuie”, a declarat președintele UEFA, Michel Platini, pentru publicația Ouest-France.

Propunerea nu este privită cu ochi buni de marile cluburi de fotbal, care s-au plâns că această competiție a avut de suferit odată cu includerea unor echipe din campionate slabe și prin faptul că, deși se numește Liga Campionilor, participă în competiție și echipe care s-au calificat pe locul patru în campionatele lor.

De asemenea, se pune problema desființării Ligii Europa, o competiție despre care anumite cluburi s-au plâns că este prea solicitantă - este nevoie de 14 meciuri pentru a ajunge în finală.

"Există o dezbatere în desfășurare cu privire la formatul competițiilor europene în perioada 2015 - 2018", a spus Platini.

O altă propunere este ca în locul desființării Ligii Europa, câștigătoarei competiției să i se ofere un loc în Liga Campionilor, un premiu care ar face echipele să ia mai în serios acest turneu.

De asemenea, este analizată propunerea conform căreia echipele care se clasează pe locul trei în grupele Ligii Campionilor să nu mai primească automat un loc în Liga Europa. Această regulă a fost des criticată pentru că ar slăbi calitatea Ligii Europa, precum și pentru că este nedreaptă față de echipele care s-au calificat din grupele competiției.

Există, de asemenea, zvonuri cum că cele mai bogate echipe europene ar plănui o competiție nouă, doar între ele, însă Platini nu este un susținător al acestei idei.

"Este o problemă care este adusă destul de des în discuție. Dar nu văd cum ar putea această competiție să se desfășoare în afara UEFA. Cine va arbitra? Pe ce stadioane vor juca?”, a spus Platini. 

×