x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Lionel Messi povestește despre eșecul transferului la PSG

Lionel Messi povestește despre eșecul transferului la PSG

de Redacția Jurnalul    |    18 Aug 2023   •   19:30
Lionel Messi povestește despre eșecul transferului la PSG
Sursa foto: Hepta

Lionel Messi a vorbit despre realitatea transferului său eșuat la PSG, dar recunoaște că se bucură de viața din Miami, alături de familia sa, în timp ce se pregătește să își conducă noua echipă în finala Cupei Ligii de duminică.

Lionel Messi, starul lui Inter Miami, a recunoscut că nu a vrut niciodată să se alăture PSG în primul rând, după ce situația financiară dificilă a Barcelonei l-a forțat să plece ca jucător liber în 2021.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani s-a străduit să se acomodeze la viața din Paris, la fel ca și soția sa, Antonela Roccuzzo, și cei trei copii mici, Thiago, Mateo și Ciro. Messi nu a reușit să își găsească ritmul său obișnuit de golgheter în sezonul său de debut în Ligue 1, marcând doar de șase ori și oferind 14 pase de gol, în timp ce PSG a recucerit titlul de campion al Franței în fața lui Lille.

În cel de-al doilea și ultimul sezon, Messi a dat semne de revenire la cea mai bună formă a sa, reușind să înscrie 16 goluri și să ofere 16 pase decisive în apărarea titlului din Ligue 1, dar în ambele sezoane, eliminările timpurii din Liga Campionilor l-au făcut să fie criticat, în special de ultrașii lui PSG.

După ce și-a completat vitrina de trofee cu o victorie la Cupa Mondială în decembrie anul trecut, Messi a decis să caute o nouă provocare la expirarea contractului, iar familia sa a fost în centrul deciziei sale.

Astfel, el a refuzat bogățiile oferite de Arabia Saudită pentru a se transfera la Inter Miami, unde a dat lovitura, marcând nouă goluri în șase meciuri, performanță ce l-a făcut să zâmbească din nou - un lucru văzut foarte rar la Paris.

"Plecarea mea de la Barcelona la Paris nu a fost ceva ce mi-am dorit, nu am vrut să plec și s-a întâmplat de la o zi la alta, de asemenea, mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc rapid cu un loc total diferit atât în oraș, cât și în sport și a devenit dificil", a recunoscut cu sinceritate Messi în conferința de presă de joi, înainte de finala Cupei Ligii Americii Centrale și de Nord. "Dar asta este total opusul a ceea ce mi se întâmplă aici, slavă Domnului", a mai spus argentinianul, citat de The Mirror.

Inter Miami a avut un sezon torid înainte de sosirea lui Messi, Sergio Busquets și, Jordi Alba, dar este pe punctul de a obține primul său trofeu, duminică. Miami se va confrunta cu Nashville în finala Cupei Ligii, în care Messi și echipa au ajuns cu o serie de ș6meciuri fără înfrângere.

"Încă ne acomodăm, suntem în Miami de doar o lună și jumătate, încă nu avem casa în care vom sta definitiv, deși ne simțim foarte bine acolo unde suntem", a adăugat Messi.

"Dar mi-a fost foarte ușor să mă adaptez, pentru că am fost convinși să venim în acest loc, iar oamenii au făcut totul foarte ușor, atât clubul, cât și fanii și oamenii pe care îi întâlnesc pe stradă. Orașul este spectaculos și îmi permite să trăiesc zi de zi în liniște.

"Copiii vor începe și ei școala în curând și asta te face și pe tine să te acomodezi, așa că, chiar dacă mai avem unele lucruri de făcut, totul a fost mult mai ușor decât am crezut, deoarece schimbarea de la Barcelona la Paris a fost complicată, iar aici a fost total diferit."

După finala Cupei de duminică, Messi va începe să repare campania slabă a lui Inter Miami din Conferința de Est a MLS. Clubul se află pe ultimul loc și la 12 puncte de ultimul loc de playoff cu 12 meciuri rămase de jucat.

"Ar fi incredibil pentru mine și pentru toți oamenii care sunt fani, pentru același club care mizează pe continuarea creșterii și pe o mare schimbare pentru a fi o echipă de referință, câștigarea titlurilor ajută foarte mult și ar fi impresionant", a spus Messi despre o potențială câștigare a Cupei Ligii.

"Adevărul este că este foarte frumos modul în care oamenii de la Inter vin la fiecare meci să ne încurajeze. Stadionul a fost mereu plin. Este un club foarte tânăr și să reușim să obținem primul titlu ar fi frumos pentru toți."

×
Subiecte în articol: Lionel Messi psg inter miami