x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Lionel Messi a câştigat primul trofeu în SUA

Lionel Messi a câştigat primul trofeu în SUA

de Redacția Jurnalul    |    20 Aug 2023   •   20:20
Lionel Messi a câştigat primul trofeu în SUA
Sursa foto: Hepta

Lionel Messi a marcat un gol de senzaţie şi a câştigat primul său trofeu în fotbalul nord-american. Inter Miami a învins la penalty-uri (10-9) pe Nashville, după ce finala s-a încheiat 1-1 după 90 de minute.

Argentinianul câştigător al Cupei Mondiale a adus Miami în avantaj în minutul 24 cu o un şut la colţul scurt, dar Fafa Picault a egalat pentru Nashville în repriza a doua. Meciul a mers la loviturile de departajare, care s-au încheiat cu un duel între cei doi portari, iar şutul portarului Elliot Panicco a fost apărat de Drake Callender de la Miami.

Miami, aflată la al treilea sezon de existenţă, era pe ultimul loc în Major League Soccer atunci când Messi s-a alăturat echipei în urmă cu o lună, dar Messi, împreună cu spaniolii Sergio Busquets şi Jordi Alba, a transformat complet echipa, conducând-o la o serie de şapte meciuri fără înfrângere şi la câştigarea Cupei Ligii.

Coproprietarul David Beckham, care a creat clubul, a declarat că a fost uimit de modul în care fostul trio de la Barcelona a reuşit să aducă schimbarea atât de repede.

"Este ca un film, îi priveşti pe aceşti jucători jucând şi este multă emoție, totul în jocul lor este frumos", a spus el.

Messi, de şapte ori câştigător al Balonului de Aur, a marcat 10 goluri în şapte meciuri în tricoul lui Miami şi miercuri are şansa de a ajunge într-o nouă finală, când echipa va înfrunta Cincinnati în semifinala US Open Cup.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lionel Messi inter miami