x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Lituania câștigă barajul cu Gibraltar și va fi în grupa României în Liga Națiunilor

Lituania câștigă barajul cu Gibraltar și va fi în grupa României în Liga Națiunilor

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2024   •   13:15
Lituania câștigă barajul cu Gibraltar și va fi în grupa României în Liga Națiunilor
Sursa foto: pixabay.com

Liga Națiunilor la fotbal, ediția 2024 va debuta la toamnă cu România în Liga C. Marți seara, tricolorii și-au aflat și al treilea adversar din grupă, după ce Lituania a câștigat în dublă manșă play out-ul cu Gibraltar. În grupă cu România șo Lituania se mai află Cipru și Kosovo.

În aceași seară în care naționala de fotbal masculin a României era învinsă de Columbia cu 3-2, într-un meci amical disputat la Madrid, alte două partide internaționale au stabilit ultimele adversare ale tricolorilor în grupele de la Euro 2024 și din Liga Națiunilor.

Ucraina a devenit a patra echipă din Grupa României la Campionatul European din Germania, după ce a învins Islanda cu 2-1 (0-1), într-una din cele trei fnale ale play off-ului de calificare pe cele trei locuri rămase neocupate.

Astfel, pe 17 iunie, la Munchen, România va întâlni Ucraina în primul meci din grupă la turneul final continental. Alături de România și Ucraina, în grupă se mai află Belgia și Slovacia.

O altă partidă internațională cu miză pentru români care s-a disputat marți seara a fost Lituania – Gibraltar, returul play-out-ului de Liga Națiunilor. În tur, balticii câștigaseră cu 1-0.

La Kaunas s-a încheiat la fel, 1-0 (0-0) pentru Lituania, gol marcat în minutul 51, la capătul unei partide dominate autoritar de gazde și în care Gibraltar nu a avut șut expediat pe poartă.

Câștigătoarea din această confruntare în dublă manșă, Lituania, a evitat astfel retrogradarea din Liga C Nations League și a devenit, în același timp, adversara României la toamnă.

Astfel, în grupa de Liga C, tricolorii se vor duela cu Cipru, Kosovo și Lituania. Meciurile în dublă manșă sunt programate în această toamnă, după EURO 2024.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lituania Liga Naţiunilor