x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Liverpool, umilită pe Anfield de Atalanta. Leverkusen rămâne neînvinsă în acest sezon

Liverpool, umilită pe Anfield de Atalanta. Leverkusen rămâne neînvinsă în acest sezon

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2024   •   08:10
Liverpool, umilită pe Anfield de Atalanta. Leverkusen rămâne neînvinsă în acest sezon
Sursa foto: Hepta

Liverpool a suferit joi seara o înfrângere surprinzătoare cu 3-0 pe teren propriu în fața Atalantei. Gianluca Scamacca a marcat de două ori pentru echipa italiană în prima manșă a sferturilor de finală ale Europa League. Tot joi, AC Milan pierdut la limită, pe teren propriu, în fața lui AS Roma.

Liderul din Bundesliga, Bayer Leverkusen, a obținut o victorie de ultimă oră cu 2-0 pe teren propriu în fața lui West Ham United.

Atalanta a preluat conducerea la Liverpool după 38 de minute, când Scamacca, nemarcat, a preluat o centrare a lui Davide Zappacosta și a trimis un șut pe jos pe lângă portarul Caoimhin Kelleher.

Scamaca a profitat de apărarea slabă a lui Liverpool pentru a înscrie în minutul 60 dintr-o centrare bună a lui Charles De Ketelaere, înainte ca Mario Pasalic să pecetluiască victoria cu șapte minute înainte de final, cu o execuție simplă după o respingere a lui Kelleher.

„Din păcate, nu există nimic cu adevărat pozitiv de spus despre acest meci", a declarat managerul lui Liverpool, Juergen Klopp, pentru TNT Sports.

„Știu deja că, dacă vom face câteva lucruri mai bine, vom fi mai buni. Putem câștiga din nou? Da, dacă jucăm bine este posibil. Putem câștiga cu 3-0? Nu am nicio idee. Dar asta se simte foarte rău și asta e important".

Golurile de final ale rezervelor lui Bayer Leverkusen, Jonas Hofmann și Victor Boniface, au adus liderului din Bundesliga un avantaj de două goluri în fața lui West Ham și au rămas neînvinși în acest sezon, cu 37 de victorii și cinci egaluri în toate competițiile.

Leverkusen a dominat jocul, dar portarul oaspeților, Lukasz Fabianski, a reușit o serie de parade și a reținut execțiile periculoase ale lui Alejandro Grimaldo și Patrik Schick, pentru a menține scorul la egalitate la pauză.

Hofmann a adus-o pe Leverkusen în avantaj în minutul 83, marcând din prima, iar atacantul Boniface a dublat avantajul în prelungiri cu o lovitură de cap la colțul scurt.

Gazdele, care pot cuceri titlul în Bundesliga duminică, au avut 33 de șuturi spre poartă, din care 13 pe poartă, față de o singură încercare a mijlocașului Mohammed Kudus pentru West Ham, deținătoarea Ligii Conferințelor Europa.

Roma a învins la Milan, Gianluca Mancini marcând pentru a pune capăt seriei de nouă meciuri fără victorie a clubului din capitală în fața echipei lui Stefano Pioli.

Roma, care învinsese ultima dată pe Milan în 2019, a preluat conducerea datorită loviturii de cap precise a lui Mancini, în minutul 17, la un corner executat de Paulo Dybala.

„Ar fi trebuit să fim mai curajoși", a declarat antrenorul Milanului, Stefano Pioli, citat de Reuters. „Ne-am creat câteva ocazii, dar nu am văzut aceeași calitate ca în ultimele meciuri.

„Această echipă poate face mai mult, știu asta. Nu mă așteptam la această înfrângere, nu am fost preciși, ne-a lipsit flerul".

Campioana Portugaliei, Benfica, a obținut o victorie pe teren propriu cu 2-1 în fața lui Olympique de Marseille, prin golurile marcate de Rafa Silva și de atacantul argentinian Angel Di Maria.
Manșa secundă se va juca joia viitoare.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: liverpool atalanta leverkusen