x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Japonia produce al doilea șoc în Qatar: învinge Germania!

Japonia produce al doilea șoc în Qatar: învinge Germania!

de ​​​​​​​Adi Munteanu78    |    24 Noi 2022   •   06:30
Japonia produce al doilea șoc în Qatar: învinge Germania!

Polonia nu a fost considerată ca o favorită la câștigarea trofeului, însă pentru accederea în optimi sau sferturi era pe lista specialiștilor. Cu vedetele  Lewandowski - de la Barcelona,  Milik - de la Juventus sau  Zieliński - de la Napoli, suporterii polonezi nu vedeau decât victoria cu Mexic, națională axată pe jucători din campionatul intern. Totuși, Polonia a fost dominată categoric de Mexic, și, mai mult, a mai și ratat un penalty, prin Lewandowski, care rămâne fără gol marcat la un Campionat Mondial. Croația i-a surprins și ea neplăcut pe suporteri, făcând doar un egal cu Maroc, meci în care doar Luka Modrić s-a ridicat la statutul de vicecampion mondial.

 

„Atenție, europeni, la echipele africane!”, ar trebui să fie avertismentul pentru vedetele care evoluează în campionatele puternice din Europa. Tunisia, Maroc și Senegal au ținut în șah naționale considerate net favorite. Tunisia și Maroc chiar au avut multă neșansă cu Danemarca și Croația, ambele fiind în câteva rânduri în fața victoriei. În ceea ce-i privește pe senegalezi, aceștia, chiar și fără superstarul Sadio Mané, au chinuit Olanda 84 de minute, au avut mai multe ocazii și un număr dublu de șuturi pe poartă și doar forma fantastică a portarului batav Noppert a făcut ca Senegalul să nu înscrie prima, treabă care ar fi complicat mult meciul.

Doar cu Luka Modrić nu se face primăvară

Croația a avut un meci mult mai greu, ieri, cu Marocul, meci în care doar Luka Modrić a părut conectat cu adevărat la meci. Mijlocașul lui Real Madrid a făcut de toate. A recuperat, a centrat, a pasat ideal pentru colegi, care colegi au fost mai mereu în contratimp. De partea cealaltă, marocanii au jucat cu multă ambiție și au fost în destule momente peste jucătorii croați.

Cât să mai apere și Neuer?

Japonia a produs al doilea șoc la acest CM învingând favorita Germania cu 2-1, meci în care portarul Neuer a făcut minuni în poartă, salvând incredibil încă trei goluri ca și făcute. 

 

„Ce facem cu atâta bere nevândută?”

Decizia oficialilor qatarezi de a interzice berea cu alcool pe stadioane și în apropierea lor și de a permite vânzarea ei doar între orele 19.00 și 1 noaptea a creat daune uriașe sponsorului american Budweiser. Peste 15.000 de paleți cu bere sunt opriți de la vânzare. Producătorul a anunțat că va dona întreaga cantitate câștigătoarei turneului

Azi intră în scenă Ronaldo și Neymar

Până acum, în afară de Mbappe și Harry Kane, marile vedete au cam dezamăgit în prima etapă a grupelor Campionatului Mondial. Messi a jucat slab cu Arabia Saudită, Lewandowski a dezamăgit cu Mexicul, danezul Eriksen nu a reușit mare lucru cu Tunisia, iar starurile croate s-au încurcat cu Tunisia. Azi, însă, încep mondialul Cristiano Ronaldo și Neymar pentru Portugalia și Brazilia. Interesant este că Ronaldo și Neymar se pot întâlni în meci direct în optimi sau în semifinală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

După Messi, au dezamăgit Lewandowski și Modrić 

Danemarca, Polonia și Croația, doar egaluri cu Tunisia, Mexic și Maroc 

Germania învinsă de Japonia!

×