x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Manchester City e noul lider în Premier League. United și Newcastle victorii pentru un loc de Liga Campionilor

Manchester City e noul lider în Premier League. United și Newcastle victorii pentru un loc de Liga Campionilor

de Redacția Jurnalul    |    30 Apr 2023   •   23:20
Manchester City e noul lider în Premier League. United și Newcastle victorii pentru un loc de Liga Campionilor
Sursa foto: Hepta

Manchester City a trecut duminică pe primul loc în clasamentul Premier League pentru prima dată de la jumătatea lunii februarie, după ce a învins duminică după-amiază pe Fulham. Man United și Newcastle au obținut victorii în cursa pentru un loc ce duce la participarea în Liga Campionilor.

 

Oamenii lui Pep Guardiola au reușit să depășească o echipă dârză a „liliecilor” și au ajuns la un punct în fața lui Arsenal, și cu un meci mai puțin disputat față de tunari.

Man City a primit un penalty la doar 90 de secunde după fluierul de start. Centrarea lui Jack Grealish a fost respinsă de Riyad Mahrez și întâmpinată de Julian Alvarez, care a fost faultat neglijent de Tim Ream. Erling Haaland a transformat, ajungând la un record de 34 de goluri în Premier League în acest sezon.

În minutul 15, Fulham a reușit să egaleze după ce o minge lungă a lui Andreas Pereira a fost trimisă cu capul de Harry Wilson către Carlos Vinicius, care a șutat din semivoleu pe lângă Ederson.

Vizitatorii au avut apoi două mari ocazii de a reveni la conducere, inclusiv o minge respinsă de portarul Leno în transversală.

Man City a revenit în avantaj în minutul 36, Alvarez marcând după un contraatac rapid, cu un lob peste Leno.

Ilkay Gundogan ar fi putut adăuga un al treilea gol atunci când pasa în adâncime a lui a lui Mahrez a fost respinsă de Leno, ieșit mult în afara careului.

După pauză, Leno a reușit alte două parade, portarul german parând execuțiile lui Haaland și Alvarez.

Fulham, cea mai veche echipă de fotbal din Londra, a solicitat penalty, când Ederson s-a ciocnit cu Ruben Dias, însă arbitrul partidei a considerat intervenția ca fiind corectă.

Gazdele au pus presiune pe Man City în ultimele faze ale meciului, dar nu au reușit să egaleze, campionii în exercițiu plecând din vestul Londrei cu toate punctele care le asigură revenirea în fruntea clasamentului.

În aceași etapă, de la aceași oră, Mancester United a trecut la limită, cu 1-0, pe teren propriu, de Aston Villa, datorită unui gol marcat în minutul 39 de Bruno Fernandes, în timp ce Newcastle s-a impus pe St. James' Park cu 3-1, în confruntarea cu Southampton.

Oaspeții au condus la pauză, după reușita lui Armstrong, însă gazdele au făcut o a doua repriză perfectă, Wilson marcând o dublă, intercalată de un autogol al lui Walcott.

Coțofenele sunt pe locul 3, cu 65 de puncte, urmate de diavolii roșii, pe 4, cu 63 de puncte, dar cu un meci mai puțin jucat.

 

(sursa: Mediafax)

×