x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Marca: "A venit momentul ca fotbaliştii spanioli să-şi respecte promisiunile"

Marca: "A venit momentul ca fotbaliştii spanioli să-şi respecte promisiunile"

13 Iul 2010   •   00:00
Marca: "A venit momentul ca fotbaliştii spanioli să-şi respecte promisiunile"
Sursa foto: /Reuters

Cotidianul Marca notează în numărul de marţi că a venit momentul ca fotbaliştii spanioli să-şi respecte promisiunile pe care le-au făcut înainte de Campionatul Mondial în cazul în care vor deveni campioni mondiali, printre acestea fiind pelerinajele, vopsirea părului în culori fosforescente sau saltul cu paraşuta.

La fel ca la ediţia din 2008 a Campionatului European, ziarul Marca le-a cerut jucătorilor spanioli să noteze într-un plic ceea ce ar face dacă ar deveni campioni mondiali, plicurile urmând să fie deschise doar în cazul în care Spania ar urma să câştige competiţia din Africa de Sud.

Spania şi-a adjudecat trofeul, duminică seară, după ce a învins în finală reprezentativa Olandei cu scorul de 1-0, după prelungiri, astfel că Marca a făcut publice promisiunile făcute de jucători.

Potrivit sursei citate, Andres Iniesta, care a marcat golul victoriei cu Olanda a promis că va efectua "Drumul lui Iacob" ("Camino de Santiago" - aşa este numit drumul străbătut de pelerini pentru a ajunge la mormântul apostolului Iacob din Santiago de Compostela), la fel ca Fernando Torres şi Carlos Marchena. Un alt fotbalist care a promis să călătorească a fost Xabi Alonso, care ar trebui să efectueze înconjurul lumii pe acelaşi traseu parcurs de Phileas Fogg, protagonistul din romanul lui Jules Verne "Ocolul Pământului în 80 de zile".

La rândul său, Alvaro Arbeloa a promis că va rezista un an fără să consume Coca-Cola, Pepe Reina că îşi va lăsa barba să crească până la 31 august, iar Xavi a cerut ca atât jucătorii, cât şi jurnaliştii spanioli care s-au ocupat de Mondialul african să se tundă la zero.

Alţi doi fotbalişti, Llorente şi Javi Martínez au promis că va face paraşutism şi, respectiv că îşi va vopsi părul în roşu fosforescent.

Reprezentativa de fotbal a Spaniei a câştigat Cupa Mondială, după ce a învins selecţionata Olandei, după prelungiri, scor 1-0 (0-0), în finala competiţiei din Africa de Sud, disputată, duminică seară, la Johannesburg.

×
Subiecte în articol: cm2010