x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Marea finala - Dupa potop a urmat invazia

Marea finala - Dupa potop a urmat invazia

de Dragos Stoica    |    10 Iul 2006   •   00:00

In dimineata marii finale a Campionatului Mondial, Berlinul arata ca dupa razboi. Potopul cazut sambata a lasat urme, insa nimeni nu vorbea despre capriciile naturii. Orasul se umpluse cu miile de fani francezi si italieni, care incepusera numaratoarea inversa.

Corespondenta din Berlin
In dimineata marii finale a Campionatului Mondial, Berlinul arata ca dupa razboi. Potopul cazut sambata a lasat urme, insa nimeni nu vorbea despre capriciile naturii. Orasul se umpluse cu miile de fani francezi si italieni, care incepusera numaratoarea inversa.

Inca de la orele diminetii, autostrada numarul doi spre Berlin nu mai facea fata masinilor umplute pana la refuz cu suporteri a caror destinatie era Olimpiastadion.

NEBUNIE. Din cauza traficului infernal, in apropiere de oras s-a produs un grav accident, in care au fost implicate mai multe autoturisme. Cozile imense i-au speriat pe germani, care au facut din ce in ce mai greu fata afluentei teribile dinspre Paris, Roma si alte nenumarate orase din Franta si Italia. In Berlin, suporterii au ocupat terasele, restaurantele, pietele si aproape fiecare fasie de verdeata spargand linistea unei duminici cu incurajari zgomotoase. Sambata, in orasul marii finale a fost potop. Revarsarea din nori a adus prejudicii chiar si ultra-modernului stadion Olimpic. Acoperisul zonei presei de la tribuna oficiala a fost smuls de vantul puternic, iar organizatorii au avut mult de muncit pentru a repara stricaciunile provocate de natura dezlantuita. Cu toate acestea, ieri dimineata gazonul arata impecabil, confirmand optimismul afisat de gazde in ciuda prognozelor meteorologice inspaimantatoare.

Fotbalul a pus ieri stapanire pe aproape toate colturile mapamondului. Daca in Italia si Franta era normal ca febra sa fie in crestere finala Campionatului Mondial a starnit pasiuni de nebanuit, chiar si in Africa. Spre exemplu, capitala Senegalului, Dakar a fost duminica aproape complet paralizata. Mari suporteri ai Frantei, locuitorii orasului s-au imbracat inca de la orele diminetii in tricourile nationalei lui Raymond Domenech, iar comerciantii au scos bani frumosi din vanzarea steagurilor sau fularelor cu insemnele "Cocosului Galic".

NATIONALISM
La Napoli, oras recunoscut pentru fanatismul suporterilor, ziua de ieri n-a insemnat decat o asteptare tensionata a marii finale. Pe langa multe alte metode inedite de atasament fata de idoli, fanii trupei lui Marcello Lippi au vopsit pana si multe dintre strazile urbei in culorile steagului national (foto dreapta).

×
Subiecte în articol: mondial 2006