x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Masacrul de pe Camp Nou

Masacrul de pe Camp Nou

de Delia Gomoescu    |    30 Noi 2010   •   21:22
Masacrul de pe Camp Nou
Sursa foto: /Reuters

140346-villa-reuters.jpgBarcelona a desfiinţat luni seară Realul lui Jose Mourinho, administrându-i un 5-0 prin care a demonstrat clar cine e regina.

Xavi (’9), Pedro (’17), Villa (’55 şi ’58) şi Jeffren (’90+2) au fost autorii golurilor care i-au decapitat pe madrileni. Sub comanda lui Pep Guardiola, formaţia blaugrana a obţinut a cincea victorie consecutivă în El Clasico.

Catalanii au pus capăt seriei de 26 de meciuri fără înfrângere a Realului şi le-au suflat şi primul loc în clasament. Ultimul eşec al “albilor” data din 10 aprilie, când tot Barça le-a fost călău: 0-2 pe Bernabeu.

Pentru Mourinho a fost cea mai severă înfrângere din cariera de antrenor. În 464 de meciuri, niciodată o echipă pregătită de portughez nu a mai încasat cinci goluri. Însă The Special One nu a căutat scuze pentru dezastru, ci a tras o concluzie simplă: “Unii au jucat la nivel maxim, alţii au jucat foarte prost. Este o înfrângere, nu o umilinţă. Este destul de uşor de digerat pentru că lucrurile au fost clare, nu a fost unul dintre acele meciuri în care n-ai fi meritat să pierzi şi totuşi ai pierdut”.

În schimb, Guardiola este un antrenor fericit, dar la fel de modest: “Mai mult decât de rezultat, mă bucur de maniera în care a fost obţinut. Am făcut un meci spectaculos, ne-a ieşit totul. Acum e uşor să zici că suntem mult mai buni decât ei, dar nu este aşa”.

Totuşi, un rezultat de 5-0 cu Real Madrid nu este însă nimic ieşit din comun pentru Barcelona, care a mai reuşit această performanţă în trei ocazii antrerioare: 1934-1935, 1944-1945 şi ultima dată în urmă cu 17 ani.

 

“Special One, 2, 3, 4, 5”

Presa din lumea întreagă a fost ieri la picioarele Barcelonei. “Barça divină, Mou umilit”, a titrat cotidianul italian Gazzetta dello Sport, în timp ce grecii de la site-ul Sport24 l-au luat peste picior pe antrenorul portughez: “Special One, 2, 3, 4, 5”. Şi principalele ziare de sport din Spania au considerat că victoria clară a catalanilor a reprezentat o lecţie pentru antrenorul Realului. “Palmă pentru Mourinho: 5-0!”, a titrat cotidianul catalan Sport, care de această dată s-a aflat pe aceeaşi lungime de undă cu ziarele madrilene Marca şi As, apropiate Realului.

×
Subiecte în articol: fotbal international