x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Măsuri speciale pentru meciul Serbia-Bulgaria: Stadionul naționalei, închis parțial din cauza rasismului fanilor

Măsuri speciale pentru meciul Serbia-Bulgaria: Stadionul naționalei, închis parțial din cauza rasismului fanilor

de Redacția Jurnalul    |    15 Noi 2023   •   22:43
Măsuri speciale pentru meciul Serbia-Bulgaria: Stadionul naționalei, închis parțial din cauza rasismului fanilor
Sursa foto: Hepta

Stadionul echipei naționale de fotbal a Serbiei va fi parțial închis cu ocazia partidei cu Bulgaria, de duminică, partidă contând pentru preliminariile de calificare la Euro 2024, a anunțat miercuri organismul de apel al UEFA.

Sancțiunea vine ca pedeapsă pentru comportamentul rasist al fanilor în timpul victoriei cu 3-1 în fața Muntenegrului, luna trecută.

Inițial, Serbia a fost obligată să joace următorul meci de acasă cu porțile închise, într-un verdict dat la 31 octombrie de către organismul disciplinar al UEFA, dar un apel al Federației Sârbe de Fotbal a fost admis parțial și pedeapsa a fost redusă.

Sectoarele de est, nord și sud ale stadionului vor fi acum închise pentru meciul de duminică, în urma verdictului dat de organismul de apel, care a menținut, de asemenea, o amendă de 50.000 de euro pentru federația sârbă.

În verdictul inițial, Muntenegru a fost și ea amendată cu 15.000 de euro și i s-a interzis să vândă bilete suporterilor săi din deplasare pentru următorul meci din competiția UEFA, care va avea loc duminică, în Ungaria, pentru comportamentul rasist al fanilor săi în meciul cu Serbia.

Serbia, care se află pe locul al doilea în Grupa G, cu 13 puncte din șapte meciuri, are cinci puncte peste Muntenegru, ocupanta locului al treilea, care are un meci mai puțin.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: stadion închis serbia rasism