x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Germania, obligată să înceapă cu o victorie în meciul de debut al EURO 2024. Țara gazdă întâlnește astăzi Scoția

Germania, obligată să înceapă cu o victorie în meciul de debut al EURO 2024. Țara gazdă întâlnește astăzi Scoția

de Redacție Jurnalul    |    14 Iun 2024   •   16:15
Germania, obligată să înceapă cu o victorie în meciul de debut al EURO 2024. Țara gazdă întâlnește astăzi Scoția
Sursa foto: Hepta

Așteptarea a luat în sfârșit. Vineri seara, Euro 2024 începe oficial în Germania, țara gazdă primind Scoția pe Allianz Arena pentru meciul de deschidere de la ora 22:00. După ce nu a reușit să impresioneze în amicalele dinaintea turneului, Germania are nevoie să înceapă turneul cu o victorie.

Mai întâi, nemții au remizat 0-0 cu Ucraina, într-un meci în care au dominat jocul, dar nu au reușit să își fructifice ocaziile. Apoi, au revenit neconvingător în fața Greciei cu 2-1, după ce o eroare a lui Manuel Neuer în prima repriză a dus la deschiderea scorului pentru oaspeți.

Greșeala lui Neuer a stârnit o dezbatere cu privire la poziția sa de portar titular al Germaniei, antrenorul Julian Nagelsmann susținându-l însă pe veteranul de 38 de ani.

Căpitanul Ilkay Gündogan a fost, de asemenea, criticat de fanii germani după ce nu a impresionat împotriva Ucrainei și Greciei.

În ciuda dificultăților recente ale echipei sale, presa germană anticipează că Nagelsmann va menține în meciul de deschidere unsprezecele de start pe care l-a numit împotriva Ucrainei.

O formație 4-2-3-1 îi va avea pe Joshua Kimmich, Jonathan Tah, Antonio Rüdiger și Maximilian Mittelstädt formând o linie de apărare cu patru oameni în fața lui Neuer.

Toni Kroos și Robert Andrich joacă împreună în centru, iar Jamal Musiala, Ilkay Gündogan și Florian Wirtz formează un triunghi în fața lor.

După cum a anunțat recent Nagelsmann, Kai Havertz va începe turneul ca atacant titular al Germaniei, Niclas Füllkrug oferind o alternativă de pe bancă.

În ceea ce privește Scoția, aceasta a disputat și ea două meciuri amicale înaintea Euro, mai întâi învingând cu 2-0 pe micuța Gibraltar și apoi remizând 2-2 cu Finlanda, după ce a irosit un avantaj de două goluri.

Andy Robertson și Lawrence Shankland au fost nevoiți să se retragă de la antrenamentul Scoției de luni, dar ar trebui să fie apți pentru meciul cu Germania, potrivit antrenorului secund John Carver.

Selecționerul Scoției, Steve Clarke, s-a confruntat deja cu o serie de accidentări în perioada premergătoare turneului, Aaron Hickey, Nathan Patterson, Lewis Ferguson, Lyndon Dykes și Ben Doak fiind excluși de la Euro.

Partida va fi arbitrată la centru de fancezul Clément Turpin.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: meci debut EURO 2024 germania scotia