x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international De ce nu a jucat Messi împotriva Boliviei

De ce nu a jucat Messi împotriva Boliviei

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2023   •   11:30
De ce nu a jucat Messi împotriva Boliviei
Sursa foto: Hepta

Selecționerul Argentinei, Lionel Scaloni, a declarat că Lionel Messi "nu era apt" pentru a juca împotriva Boliviei. Starul lui Inter Miami "nici măcar nu a încercat" să se antreneze din cauza unei accidentări în meciul cu Ecuador.

Argentinianul a fost înlocuit la finalul meciului câștigat de țara sa cu 1-0 în fața Ecuadorului, joia trecută, meci în care a marcat golul victoriei din lovitură liberă.

Îngrijorările au apărut atunci când managerul Scaloni a declarat că jucătorul de 36 de ani a simțit "ceva" și a cerut să fie înlocuit în ultimele minute ale meciului.

Înainte de meciul de luni cu Bolivia, Scaloni a declarat că starul lui Inter Miami va călători cu echipa argentiniană, dar în cele din urmă a fost lăsat în afara lotului final.

Argentina nu a avut nevoie de căpitanul său, impunându-se cu 3-0, grație golurilor marcate de Enzo Fernandez, Nicolas Tagliafico și Nicolas Gonzalez în La Paz, însă accidentarea lui Messi rămâne un motiv de îngrijorare.

După meci, care s-a disputat la peste 3.000 de metri deasupra nivelului mării, Scaloni a declarat reporterilor: "El [Messi] nu era pregătit să joace. Ieri a încercat să se recupereze și nu s-a simțit confortabil, iar noi nu ne-am asumat riscul".

Selecționerul argentinian a adăugat: "Nu era în formă. Ieri, la antrenament, am vrut ca el să încerce, dar nici măcar nu a încercat".

Inter Miami revine în MLS, sâmbătă, împotriva lui Atlanta United, iar dacă Messi nu este apt, șansele lor de a ajunge în play-off vor fi și mai mici. Miami speră totuși că va fi apt pentru a înfrunta Houston Dynamo în finala U.S. Open Cup pe 27 septembrie. De asemenea, el ar putea apărea înainte de această dată în campionat, când Miami se va confrunta cu Toronto (21 septembrie) și Orlando City (25 septembrie).

Argentina, care a câștigat primele două meciuri din preliminariile pentru Cupa Mondială 2026, urmează să joace împotriva Paraguayului și Peru pe 13, respectiv 18 octombrie. Se așteaptă ca Messi să joace un rol în ambele meciuri dacă revine rapid la forma fizică optimă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lionel Messi bolivia