x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Lionel Messi, aşteptat la Jocurile Olimpice 2024: „O şansă de a scrie din nou istorie”

Lionel Messi, aşteptat la Jocurile Olimpice 2024: „O şansă de a scrie din nou istorie”

de Redacția Jurnalul    |    26 Oct 2023   •   22:40
Lionel Messi, aşteptat la Jocurile Olimpice 2024: „O şansă de a scrie din nou istorie”
Sursa foto: facebook

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, l-a provocat pe Lionel Messi să scrie din nou istorie și să accepte să joace din nou la un turneu olimpic, la Paris 2024.

Marele fotbalist argentinian, considerat unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, a câștigat anul trecut Cupa Mondială FIFA din Qatar și se mândrește cu o medalie olimpică de aur de la Beijing 2008.

Turneele olimpice de fotbal masculin nu prezintă adesea cele mai bune talente, deoarece este o competiție sub 23 de ani, în care sunt admiși doar trei jucători majori, iar cluburile de top sunt, de obicei, reticente în a permite jucătorilor lor să participe la competiție.

Cu toate acestea, Bach, care se află în prezent în vizită în Argentina, dorește ca atacantul vedetă să apară la Paris alături de alte nume mari, precum atacantul francez Kylian Mbappé.

Messi, în vârstă de 36 de ani, joacă în prezent în Statele Unite pentru Inter Miami, după o carieră strălucitoare în Europa, în care a marcat 672 de goluri pentru Barcelona.

El cunoaște bine capitala franceză după ce a jucat pentru Paris Saint-Germain, după mai bine de două decenii petrecute în Spania.

"Ar fi fantastic dacă ar putea fi acolo", a declarat Bach pentru reporterii argentinieni, citat de insidethegame.

"Jocurile sunt o ambiție pentru multe vedete din fotbal, cum ar fi Mbappé. Pentru Lionel Messi ar însemna o șansă de a scrie din nou istorie.

"Ar putea fi singurul jucător din istorie care să aibă două medalii de aur și o Cupă Mondială. Nu vreau să intervin în deciziile antrenorului, dar ar fi o mare oportunitate pentru Messi.

"Dacă va juca, Argentina ar avea șanse mai mari să câștige medalia de aur, ar fi fantastic pentru fotbal și pentru Jocurile Olimpice".

Antrenorul argentinian al echipei olimpice, Javier Mascherano, a recunoscut luna trecută că și-ar dori să-l aibă pe Messi în echipa sa.

Selecționata condusă de dublul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, inclusiv alături de Messi la Beijing 2008, nu și-a asigurat încă un loc la Paris 2024 și va trebui să treacă de turneul sud-american de calificare, programat în Venezuela în ianuarie și februarie.

O problemă pentru ambițiile olimpice ale lui Messi este Copa America 2024, programată în Statele Unite între 20 iunie și 14 iulie.

Messi va fi probabil o parte importantă a echipei în momentul în care Argentina își va apăra titlul, ceea ce înseamnă că va trebui să joace două turnee în aceeași vară dacă va fi selecționat pentru Paris.

Turneul de fotbal masculin de la Paris 2024 va începe la doar 10 zile după finala Copa América și se va desfășura în jurul Franței până la 10 august.

Cu 106 goluri, Messi este golgheterul record al Argentinei și are, de asemenea, cele mai multe selecții, cu 178.

El a câștigat de patru ori Liga Campionilor UEFA cu Barcelona, precum și de 10 ori La Liga.

De asemenea, Messi a câștigat de șapte ori Balonul de Aur.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Lionel Messi paris 2024 Thomas Bach