x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mohamed Salah ratează un penalty și Egiptul pierde calificarea la Cupa Mondială

Mohamed Salah ratează un penalty și Egiptul pierde calificarea la Cupa Mondială

30 Mar 2022   •   10:40
Mohamed Salah ratează un penalty și Egiptul pierde calificarea la Cupa Mondială

Mohamed Salah a ratat o lovitură de pedeapsă vitală, iar reprezentativa Egiptul a irosit șansa să se califice la Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar.

Superstarul lui Liverpool a șutat peste transversală la loviturile de departajare, fiind unul dintre cei trei jucători egipteni care au ratat de la punctul cu var, în confruntarea din play-off-ul african de calificare la Cupa Mondială, jucat împotriva Senegalului, în care a strălucit colegul său Sadio Mane.

Acesta a calificat naționala Senegalului, marcând lovitura de pedeapsă decisivă.

Egiptul avea un avantaj de 1-0 în întâlnirea din manșa secundă de pe Stade Me Abdoulaye Wade, dar acesta a fost anulat de Senegal după doar patru minute. Boulaye Dia a profitat de o apărare neglijentă, la o fază fixă, la începutul meciului, pentru a marca.

Senegalul a dominat restul timpului regulamentar și prelungirile, trimițând 25 de șuturi la poartă, în timp ce Egiptul a reușit doar cinci în 120 de minute de fotbal.

Loviturile de departajare au debutat cu primele 4 execuții ratate, printre ele numărându-se și cea a lui Salah. Colegul de la Liverpool al egipteanului, Sadio Mane, a executat și transformat lovitura decisivă, trimițând Senegalul la a treia sa Cupă Mondială FIFA din istorie.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Mohamed Salah