x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Salah marchează de două ori și Liverpool învinge Newcastle cu 4-2

Salah marchează de două ori și Liverpool învinge Newcastle cu 4-2

de Redacția Jurnalul    |    02 Ian 2024   •   09:20
Salah marchează de două ori și Liverpool învinge Newcastle cu 4-2
Sursa foto: Hepta

Mohamed Salah a reușit două goluri în repriza a doua compensând un penalty ratat, iar Liverpool a început noul an cu trei puncte avans în fruntea clasamentului Premier League, grație victoriei cu 4-2 în fața lui Newcastle United, luni, pe Stadionul Anfield afectat de ploaie.

Echipa lui Juergen Klopp, care a început ziua la egalitate de puncte cu Aston Villa, are acum 45 de puncte din 20 de meciuri. Villa are 42 de puncte, în timp ce Manchester City, care a jucat cu un meci mai puțin, se află pe locul al treilea, cu 40 de puncte. Newcastle este pe locul nouă, cu 29.

"A fost un meci senzațional din partea echipei mele", a declarat Klopp pentru BBC. "Am început extrem de vioi. Super meci. Mi-au plăcut atât de multe aspecte ale jocului, cu excepția golurilor pe care le-am primit.”

Mohamed Salah, care are 151 de goluri în Premier League pentru Liverpool, a marcat două goluri care l-au dus la egalitate cu Erling Haaland de la City ca și cel mai bun marcator în Premier League, cu 14 goluri. El este la vârful clasamentului și la capitolul pase de gol, la egalitate cu Ollie Watkins de la Villa, cu opt.

Liverpool a dominat meciul, iar Salah, care a ratat un penalty în prima repriză, șutând direct în portarul Martin Dubravka, a reușit în cele din urmă să deschidă scorul în minutul 49, când Darwin Nunez l-a servit pentru o finalizare din apropiere.

Alexander Isak a marcat împotriva cursului jocului pentru Newcastle în minutul 54, din pasa lui Anthony Gordon.

Curtis Jones a readus echipa gazdă în avantaj în minutul 74, cu o lovitură de cap după o pasă de la Diogo Jota, iar Cody Gakpo a marcat patru minute mai târziu, servit de Salah (3-1).

Sven Botman a redus din diferență pentru Newcastle în minutul 81, înainte ca Salah, care a jucat ultimul său meci înainte de a pleca la Cupa Africii pe Națiuni, să înscrie din penalty, după ce Jota a fost faultat de Dubravka, pentru a pecetlui victoria în minutul 86.

"Este un rezultat mare pentru noi. Meciul a fost foarte intens și am reușit să luăm trei puncte, iar acum suntem în fruntea clasamentului. Trebuie să rămânem calmi și să câștigăm fiecare meci", a declarat Salah pentru Sky Sports.

Newcastle a pierdut acum patru din ultimele cinci meciuri de campionat și va înfrunta campioana Manchester City pe 13 ianuarie, după ce sâmbătă va întâlni în turul al treilea al Cupei Angliei pe rivala Sunderland.

 

(sursa: Mediafax)

×