x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mutu, liber de contract?

Mutu, liber de contract?

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    21 Dec 2010   •   12:20
Mutu, liber de contract?
Sursa foto: /Reuters

143472--10t.jpgViitorul fotbalistic al lui Adrian Mutu s-ar putea decide până la finalul acestui an. Din cauza timpului nefavorabil din „Cizmă”, antrenorul Fiorentinei, Sinişa Mihajlovici, le-a dat vacanţă jucătorilor cu două zile mai devreme. Conform unor surse apropiate „Briliantului”, acesta nu ar fi plecat în vacanţă cu mâna goală. Se pare că la ultima întrevedere cu şefii grupării toscane, Mutu a primit dezlegarea în alb, documentul  certificând faptul că Fiorentina nu va solicita nici un euro din viitorul transfer al atacantului român.

Profitând de această hârtie oficială, jucătorul a mărturisit apro­piaţilor că este gata să se aşeze la masa tratativelor cu orice club care îi oferă salariul dorit, adică peste 2 mi­lioane de euro. Mai mult, conform site-ului neoficial firenzeviola.it, conducătorii viola vor deschide în curând negocierile cu atacantul lui Palermo, fostul coşmar al Stelei din „dubla” cu Middlesbrough, Massimo Maccarone. În aceste condiţii, şanse ca Adrian Mutu să se prezinte la reunirea lotului viola, programată pe 28 decembrie, sunt aproape nule. Cea mai proaspătă informaţie care circula ieri prin Italia este aceea că prima echipă care s-a interesat de serviciile atacantului român este Napoli, formaţia care a eliminat Steaua în acest sezon din grupele Europa League.

Va juca în China?
Pe lângă interesul apărut din partea celor de la Napoli, în cursa pentru obţinerea semnăturii lui Adrian Mutu se pare că s-au mai înscris două formaţii. Este vorba despre un club important din China, dar şi unul dintre cluburile de mare tradiţie din Anglia, Queen’s Park Rangers. Aflat momentan în cea de-a doua ligă engleză, clubul londonez stă foarte bine din punct de vedere financiar, fiind patronat de fostul magnat al Formulei 1, italanul Flavio Briatore. Acesta îl admiră foarte mult pe Mutu şi ar fi dispus să-i suporte salariul de 2,5 mili­oane de euro. QPR se află în lupta pentru promovarea în sezonul următor al Premier League.

×
Subiecte în articol: transfer adrian mutu fotbal international