x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mutu titular, victorie „viola“

Mutu titular, victorie „viola“

de Delia Gomoescu    |    13 Feb 2011   •   15:43
Mutu titular, victorie „viola“

151662-6b5213d2c75c.jpgPentru prima dată după scandalul în care a fost implicat la începutul anului, Mutu a fost titular la Fiorentina, duminică, în deplasarea de la Palermo. Dar pentru atacantul român partida de pe stadionul "Renzo Barbera" a mai avut o semnificaţie: meciul cu numărul 100 în Serie A sub culorile violete. Şi chiar dacă nu a reuşit să înscrie, prezenţa Fenomenului a contat. Fiorentina a câştigat pentru prima dată în deplasare în actuala ediţie de campionat, 4-2 contra sicilienilor, în etapa a 25-a. Pastore ('7) şi Nocerino ('48) au marcat punctele echipei lui Delio Rossi, în timp ce pentru toscani au înscris Gilardino ('36), Camporese ('70), Bovo ('78-autogol) şi Montolivo ('88). Mutu a avut o contribuţie decisivă la golul cu numărul trei al Fiorentinei. În urma unei centrări a lui Ljajici, românul l-a presat pe Bovo, obligându-l să-şi introducă balonul în propria poartă. Vizibil obosit, "Briliantul" a fost înlocuit în minutul 82 cu Natali. Dorin Goian, accidentat, nu a evoluat la Palermo.

Finalul jocului l-a regăsit pe antrenorul Sinisa Mihajlovici foarte mulţumit de elevii săi. "Ne lipsea mult o victorie în deplasare. De 17 meciuri n-am mai câştigat pe teren străin. Este cu atât mai frumos un succes într-o deplasare dificilă, ca aceasta de la Palermo.

Fără centrările lui Vargas şi fără Mutu şi Jovetici, potenţialul nostru ofensiv nu era la vârf. Acum, cu revenirea lui Mutu, cu Santana, Behrami şi Montolivo în formă, lucrurile merg mult mai bine în atac". La rândul său, Alberto Gilardino a ţinut să sublinieze importanţa revenirii Fenomenului: "Revine Mutu şi eu înscriu? Nu e o întâmplare, Adrian e un mare jucător".

×