x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Naționala de fotbal a României învinge Armenia în preliminariile CM Qatar 2022

Naționala de fotbal a României învinge Armenia în preliminariile CM Qatar 2022

12 Oct 2021   •   08:05
Naționala de fotbal a României învinge Armenia în preliminariile CM Qatar 2022
Sursa foto: Hepta

Echipa națională de fotbal a României a debutat luni cu o victorie pe noul Stadion Steaua, învingând la limită naționala Armeniei, scor 1-0, în preliminariile Campionatului Mondial. România e pe locul 2 în Grupa J, după ce Germania a învins Macedonia de Nord, în deplasare.

Mirel Rădoi a alcătuit o formulă de joc ofensivă, tricolorii abordând din start meciul cu intenția clară de a marca devreme. După câteva tatonări în jumătatea adversă, România a deschis scorul prin Mitriță, cel mai scund jucător din teren marcând cu capul, după ce a păcălit defensiva armeană, care l-a neglijat la un corner executat bine de către Răzvan Marin, de pe partea dreaptă (1-0, min. 26).

Elevii lui Rădoi au dominat prima repriză, având o posesie de 73%. Golul lui Mitriță a fost al treilea al său la echipa națională, fiind totodată și primul marcat de naționala României, pe noul Stadion Steaua.

Mitriță a mai avut o ocazie mare de a marca, în minutul 33, dar a șutul său slab a trecut pe lângă poartă, din poziție unu la unu cu portarul.

Până la finalul reprizei, Cicâldău, de două ori, Keșeru și Marin au trecut la rândul lor pe lângă majorarea scorului.

După pauză, antrenorul Joaquin Caparros a schimbat tactica, modificările făcute de acesta în echipă schimbând ușor cursul jocului. Oaspeții au devenit mai periculoși, fără a-și crea însă ocazii iminente de gol. Niță a fost la post de câte ori a fost nevoie, ajutat de o defensivă ce nu a făcut greșeli majore.

Chiar dacă armenii au fost mai prezenți în fața porții lui Niță decât în prima repriză, cea mai mare ocazie de după pauză le-a aparținut tot tricolorilor, Ianis Hagi executând bine o lovitură liberă de la 18 metri, scoasă greu de sub transversală de portarul Yurchenko.

După această victorie, România a trecut pe locul secund în grupă, și datorită victoriei cu 4-0 (0-0) a Germaniei în Macedonia de Nord. Tricolorii au acum 13 puncte, în timp ce Macedonia de Nord și Armenia au câte 12 puncte.

România mai are de jucat cu Islanda (11 noiembrie, acasă) și Liechtenstein (14 noiembrie, în deplasare).

În celălalt meci al grupei, Islanda s-a impus cu 4-0 (2-0) în meciul cu Liechtenstein.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: CM Qatar 2022 mirel rădoi