x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Newcastle United a umilit campioana Franței, Paris St Germain

Newcastle United a umilit campioana Franței, Paris St Germain

de Redacția Jurnalul    |    05 Oct 2023   •   09:45
Newcastle United a umilit campioana Franței, Paris St Germain
Sursa foto: Hepta

Newcastle United a oferit o prestație de excepție și a obținut o victorie clară cu 4-1 în fața campioanei Franței, Paris St Germain, miercuri, în primul meci pe teren propriu din Liga Campionilor după 20 de ani.

Într-o atmosferă încendiară, PSG nu a avut niciun răspuns la jocul gazdelor care au preluat conducerea în minutul 17 prin Miguel Almiron, înainte ca Dan Burn să înscrie cu capul cu șase minute înainte de pauză pentru a dubla avantajul lui Newcastle, gol acordat după o revizuire lungă a VAR.

Sean Longstaff l-a învins a treia oară pe Gianluigi Donnarumma, la cinci minute după startul reprizei secunde.

Lucas Hernandez i-a readus pe vizitatori în joc, transformând centrarea lui Warren Zaire-Emery, înainte ca un al patrulea gol în minutele suplimentare de joc, marcat de fundașul Fabian Schar, să încununeze o victorie la o diferență puțin scontată, care a dus pe Newcastle pe primul loc în Grupa F cu patru puncte, cu unul mai mult decât PSG, aflată pe locul doi.

PSG a suferit cea mai grea înfrângere în faza grupelor din Liga Campionilor de la înfrângerea cu 3-0 în fața lui Chelsea în septembrie 2004 și a primit patru goluri într-un singur meci din grupe în competiție pentru prima dată de la înfrângerea cu 3-4 în fața lui Deportivo La Coruna în martie 2001.

"Sunt atât de mulțumit pentru jucători pentru ceea ce mi-au oferit mie și clubului de fotbal", a declarat antrenorul lui Newcastle, Eddie Howe. "Este un sentiment atât de bun pentru toată lumea de aici.

"Din punct de vedere tactic, au fost două echipe foarte bune care s-au confruntat între ele. Trebuia să încercăm să le destabilizăm și publicul ne-a ajutat să facem asta. Să marcăm patru goluri nu era ceva la care ne așteptam".

"Eu sunt responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat în seara asta", a declarat Luis Enrique.

"Atitudinea echipei mele a fost foarte bună pe tot parcursul meciului. Rezultatul meciului a fost corect, jucătorii mei s-au luptat cu jocul lor de pressing. Am făcut câteva greșeli neglijente, ceea ce la acest nivel nu-ți poți permite să faci".

În cealaltă dispută din grupă, miercuri, Borussia Dortmund și AC Milan au remizat 0-0 în Germania, al doilea semieșec al milanezilor în primele două meciuri din Liga Campionilor din acest sezon.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Newcastle United paris st germain