x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Noutate la UEFA Nations League: din 2024 se introduce o nouă rundă eliminatorie

Noutate la UEFA Nations League: din 2024 se introduce o nouă rundă eliminatorie

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2023   •   23:24
Noutate la UEFA Nations League: din 2024 se introduce o nouă rundă eliminatorie
Sursa foto: Hepta/Aleksander Ceferin

UEFA Nations League va fi extinsă cu o nouă rundă eliminatorie după 2024, a anunțat miercuri organismul de conducere al fotbalului european, în urma reuniunii comitetului său executiv de la Nyon (Elveția).

Turneul eliminatoriu se va juca în martie și va crea o continuitate între faza grupelor care se încheie în noiembrie și finala din iunie.

Câștigătoarele și vicecampioanele grupelor Ligii A vor participa la sferturile de finală în format tur-retur, iar câștigătoarele se vor califica în Final Four.

Echipa clasată pe locul al treilea în Liga A și ocupanta locului al doilea în Liga B, precum și echipa clasată pe locul al treilea în Liga B și ocupanta locului al doilea în Liga C vor juca un baraj de promovare și retrogradare în sistem tur-retur.

"Prin introducerea noii faze eliminatorii, echipele vor avea și mai multe oportunități de a progresa, păstrând același număr de meciuri în cadrul calendarului internațional de meciuri", a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

O altă schimbare se referă la calificările europene pentru Campionatul European și Cupa Mondială care vor fi mai consolidate, echipele fiind repartizate în 12 grupe de patru și cinci echipe.

"Predictibilitatea preliminariilor europene a fost, de asemenea, abordată și combătută, cu un nou format proaspăt, care va oferi tuturor echipelor șanse egale de a se califica la turneele majore", a adăugat Ceferin.

Noile formate pentru aceste competiții vor intra în vigoare în septembrie 2024, a precizat UEFA într-un comunicat.

Rusiei, care a trimis oficiali ai federației sale de fotbal în Elveția pentru a se întâlni cu UEFA cu o zi înainte de reuniunea comitetului executiv, i s-a interzis să participe sau să găzduiască competiții UEFA sau FIFA după invazia sa în Ucraina anul trecut.

UEFA a decis că Rusia, care a găzduit Cupa Mondială masculină din 2018, nu poate participa la calificările pentru Euro 2024, care se va desfășura în martie.

Supercupa UEFA din acest an a fost mutată de la Kazan, Rusia, la Atena, Grecia.

(sursa: Mediafax)

×