x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Olanda se califică la mondiale, după o victorie obținută târziu, în fața Norvegiei

Olanda se califică la mondiale, după o victorie obținută târziu, în fața Norvegiei

17 Noi 2021   •   08:40
Olanda se califică la mondiale, după o victorie obținută târziu, în fața Norvegiei

Olanda a obținut cu emoții victoria cu 2-0 (0-0) în fața Norvegiei, obținând marți seara, la Rotterdam, calificarea directă la Cupa Mondială. Meciul s-a disputat cu porțile închise, în condițiile în care cazurile de coronavirus sunt din nou în creștere în Olanda.

Într-adevăr, stadionul gol a părut să aibă un efect nefast asupra jucătorilor gazdă. O primă repriză modestă a fost marcată de două ocazii identice, constând în lovituri de cap din apropiere, irosite de Memphis Depay, dar și de șutul trimis pe lângă poartă, din poziție ideală, de Arnaut Danjuma.

A doua repriză a urmat un tipar similar până când Steven Bergwijn, de la Tottenham, a reușit în cele din urmă să deschidă scorul, cu șase minute înainte de final, trimițând mingea în plasa porții, din pasa lui Danjuma.

Bergwijn a devenit apoi furnizorul unei pase de gol, în minutele suplimentare, după o cursă din propria jumătate de teren, după ce olandezii au recuperat mingea, după un corner al Norvegiei. Mijlocașul lui Spurs i-a așezat mingea pe tavă lui Depay, care a închis tabela, securizând calificarea directă la mondialul din Qatar 2022, cu un 2-0 mai puțin meritat.

În aceași grupă, Turcia s-a impus cu 2-1, în deplasare la Muntenegru, tot cu emoții, asigurându-și un loc la play-off-ul de baraj.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupa mondială