x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Olympiakos trece fără probleme de Aston Villa și se califică în finala Europa Conference League

Olympiakos trece fără probleme de Aston Villa și se califică în finala Europa Conference League

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2024   •   08:31
Olympiakos trece fără probleme de Aston Villa și se califică în finala Europa Conference League
Sursa foto: Hepta

Olympiakos Pireu s-a calificat joi în finala Europa Conference League. Atacantul Ayoub El Kaabi a marcat ambele goluri ale victoriei cu 2-0 pe teren propriu în fața lui Aston Villa. Echipa greacă s-a impus cu 6-2 la general și va juca finala împotriva Fiorentinei.

Villa a început bine, dar El Kaabi, care a reușit un hat-trick în prima manșă, a deschis scorul în minutul 10, când Daniel Podence a scos mingea pe linia de fund, a trimis-o fundașului Quini, care l-a servit pe marocan la bara a doua pentru o finalizare simplă.

Vizitatorii au dominat posesia în prima repriză, iar extrema Leon Bailey a fost cel mai aproape de egalare cu un șut fulgerător în prelungirile primei reprize, pe care Konstantinos Tzolakis l-a respins în corner.

A doua repriză a oferit același scenariu, cu Villa, care căuta să ajungă într-o finală europeană pentru prima dată din 1982, continuând să domine posesia și să își creeze ocazii, în timp ce apărarea lui Olympiakos a jucat compact în defensivă, nedând multe șanse englezilor.

Incapacitatea lui Villa de a deschide apărarea grecilor a fost sancționată de El Kaabi, care a fructificat una din puținele șanse împotriva echipei engleze, pentru a pune din nou mingea în plasă.

El a marcat din nou în minutul 79, pătrunzând de pe dreapta la o minge lungă de la Tzolakis. El a înscris astfel al cincilea său gol în cele două manșe, decizia inițială de a invalida golul pentru offside fiind anulată după o revizuire VAR.

Olympiakos a ajuns pentru prima dată în istoria sa de 99 de ani într-o finală europeană, meciul împotriva vicecampioanei de anul trecut, Fiorentina, fiind stabilit pentru 29 mai, pe terenul rivalilor greci de la AEK Atena.

Olympiakos a trecut pentru prima dată în această stagiune de sferturile de finală ale unei competiții UEFA, iar apariția într-o finală continentală este prima pentru un club grec de când Panathinaikos a pierdut în fața lui Ajax Amsterdam în Cupa Europei din 1971.

 

(sursa: Mediafax)

×