x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Olympique Marseille oficializează transferul lui Pierre-Emerick Aubameyang

Olympique Marseille oficializează transferul lui Pierre-Emerick Aubameyang

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2023   •   23:30
Olympique Marseille oficializează transferul lui Pierre-Emerick Aubameyang
Sursa foto: Hepta

După ce s-a alăturat grupării marseileze în urma unui stagiu în Germania, transferul lui Pierre-Emerick Aubameyang a fost oficializat vineri de Marseille. Atacantul gabonez a semnat cu Olympique pentru următoarele trei sezoane.

Aubameyang, în vârstă de 34 de ani, a marcat doar trei goluri în 22 de apariții pentru Chelsea, după ce a sosit de la Barcelona în septembrie anul trecut, în schimbul a 10,3 milioane de lire sterline.

Niciunul dintre cele două cluburi nu a dezvăluit dacă Marseille a plătit o taxă pentru jucătorul născut în Franța.

Aubameyang pleacă din Premier League pentru a doua oară în 18 luni, după ce a petrecut patru ani la Arsenal din 2018 înainte de a se alătura Barcelonei în ianuarie 2022.

El a marcat 13 goluri în 23 de meciuri în cele șase luni petrecute în Spania, dar nu a reușit să reproducă această formă sub trei manageri diferiți de-a lungul unui sezon pe Stamford Bridge.

Fotbalistul african al anului 2015 a sosit la sfârșitul ferestrei de transfer din vară și a avut doar o singură apariție sub conducerea lui Thomas Tuchel, fostul său șef la Borussia Dortmund, înainte ca germanul să fie concediat și înlocuit de Graham Potter.

O serie de trei goluri în trei apariții în luna octombrie a indicat o potențială revenire în formă, dar Aubameyang nu a reușit să înscrie din nou pe lista marcatorilor.

El a fost lăsat în afara echipei lui Chelsea din Liga Campionilor pentru tururile eliminatorii după ce în ianuarie au sosit o serie de noi achiziții, printre care atacantii Mykhailo Mudryk și Noni Madueke.

Plecarea lui Potter în aprilie a făcut ca antrenorul interimar Frank Lampard să-l readucă pe Aubameyang în prima echipă, culminând cu o prestație slabă în înfrângerea cu 3-1 la fostul club Arsenal la începutul lunii mai.

Gabonezul care a mai jucat la Dijon, Lille, Monaco și Saint-Étienne, Aubameyang revine în Franța și în Ligue 1 la zece ani după ce a plecat de la Verzi. Între timp, atacantul central a jucat în Germania la Dortmund (2013-2018), în Anglia la Arsenal (2018-2022) și Chelsea (2022-2023), cu o perioadă de șase luni la Barcelona, între ianuarie și septembrie 2022.

(sursa: Mediafax)

×