x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Panzerele turbo calcă tot

Panzerele turbo calcă tot

de Dragos Stoica    |    05 Iul 2010   •   00:00
Panzerele turbo calcă tot
Sursa foto: /Reuters

Cu un joc complet şi entuziasmant, elevii lui Joachim Low s-au calificat în semifinale depăşind net o Argentină incapabilă de reacţie



Final halucinant pentru Argentina la CM din Africa de Sud! După ce au bătut monedă în repetate rânduri pe obsesia câştigării titlului mondial, sud-americanii  antrenaţi de Diego Maradona au trăit o umilinţă cruntă, fiind călcaţi în picioare de Germania.

Mai mult, meciul n-a avut deloc istoric: nemţii au deschis scorul în minutul 3, pentru ca apoi totul să curgă în acelaşi sens, numai spre poarta lui Romero. Müller, Friedrich şi Klose, ultimul de două ori, au semnat expulzarea fără recurs a Argentinei din Africa de Sud, iar acum Germania, care n-a fost considerată iniţial una dintre favorite, pare să fi devenit principala pretendentă la cucerirea trofeului.

"De mult timp sunt mândru de această echipă, nu doar de azi! În a doua repriză am arătat un fotbal de clasă. Această echipă a demonstrat că are voinţă de campioană. Era inimaginabil un astfel de rezultat înainte de meci, dar este formidabil să marchezi patru goluri la un asemenea nivel", a afirmat Joachim Low, selecţionerul Manns­chaft-ului.

De partea cealaltă, Mara­dona, acelaşi care era extrem de acid la adresa Germaniei înainte de a asista neputincios la lecţia de fotbal predată în aer liber, şi-a înmuiat tonul: "Mă simt ca şi cum aş fi primit un pumn în gură. Este cel mai greu mo­ment din viaţa mea. Am luat gol foarte repede, apoi le-am făcut me­ciul uşor. Adversarii au avut mai multe idei decât noi, dar scorul nu reflectă exact realitatea din teren. Sunt foarte dezamăgit. Deocamdată, nu ştiu dacă voi rămâne selecţioner. Trebuie să mă gândesc, să vorbesc cu cei de la federaţie, cu familia şi vom vedea mai târziu".


MARADONA, IRONIZAT DE FANII GERMANI

Victoria fabuloasă a elevilor lui Joachim Low în faţa Argentinei a aruncat în aer întreaga Germanie. Sute de mii de oameni au ieşit pe străzile din toate marile oraşe, în timp ce presa visează doar la câştigarea CM. Bild amm Sonntag a titrat ieri "Mulţumim vouă, eroilor! Dumnezeul fotbalului surâde Germaniei. Am învins Argentina, suntem în semifinale şi jucăm cel mai frumos fotbal din lume", în timp ce Welt amm Sonntag crede că a asistat la "Cel mai frumos tango al Germaniei". La sfârşitul meciului, fanii nemţi au afişat un banner: "La revedere, Maradona!"



×
Subiecte în articol: cm2010