x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Parteneriat pentru dezvoltarea fotbalului feminin între FRF și Federația Daneză de Fotbal

Parteneriat pentru dezvoltarea fotbalului feminin între FRF și Federația Daneză de Fotbal

de Redacția Jurnalul    |    24 Sep 2023   •   20:45
Parteneriat pentru dezvoltarea fotbalului feminin între FRF și Federația Daneză de Fotbal
Sursa foto: pixabay.com

Federația Română de Fotbal a anunțat duminică încheierea unui parteneriat cu Federația Daneză de Fotbal pentru dezvoltarea fotbalului feminin. Semnarea protocolului de colaborare a avut loc la București, cu ocazia Summit-ului UEFA Academy, găzduit de FRF.

„Acest parteneriat consolidează relațiile existente între cele două federații naționale, angajându-se prin acesta să continue dezvoltarea și promovarea fotbalului feminin în cele două țări, prin educație, schimb de cunoștințe și activități comune.”, se scrie în comunicatul publicat de frf.ro.

Primul pas în implementarea parteneriatului a avut loc deja vineri, 22 septembrie, la sediul FRF, unde a fost organizat un workshop pentru antrenorii cluburilor de feminin. Prezentarea a fost susținută de Kim Hallberg, Head of National Elite Department at DBU, care a punctat în discuția sa cu antrenorii prezenți următoarele subiecte:

Exemplu de bune practici: clubul HB Køge, înființat în 2017, în prezent deținătoare a trei titluri de campioană a Danemarcei;

Dezvoltarea academiilor de junioare prin introducerea unui sistem de licențiere / clasificare;

Prezentarea strategiei de dezvoltare a sectorului juvenil, aprobată în acest an de către Federația Daneză;

Formarea antrenorilor, cu focus pe creșterea numărului de femei antrenoare în cadrul cluburilor de feminin, dar și a loturilor naționale.
Într-un interviu acordat pentru FRF.tv în cadrul vizitei sale la sediul Federației Române de Fotbal, Kim Hallberg a menționat următoarele:

“Un aspect foarte important, pe care l-am descoperit stând de vorbă cu antrenorii, este că sunt recunoscători pentru sprijinul și implicarea Federației în dezvoltarea fotbalului feminin. Cred că fundația o reprezintă fotbalul de bază, de acolo trebuie să pornim pentru a putea avea o arie de selecție care să ne permită să formăm jucătoarele profesioniste de astăzi”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fotbal feminin parteneriat