x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Patru suporteri sârbi, condamnaţi după incidentele din Italia

Patru suporteri sârbi, condamnaţi după incidentele din Italia

08 Mar 2011   •   16:45
Patru suporteri sârbi, condamnaţi după incidentele din Italia
Sursa foto: /Reuters
155378-0-135397-20101012t204102z-1223859442-gm1e6ad0d0w01-rtrmadp-3-soccereuro.jpg

Patru suporteri sârbi, între care şi liderul Ivan Bogdanov, au fost condamnaţ la pedepse cu închisoarea mergând de la doi ani şi şase luni la trei ani şi trei luni, pentru implicare în incidentele de la meciul Italia - Serbia, din 12 octombrie, informează AFP.

Suporterii sârbi implicaţi, Ivan Bogdanov, Daniel Janjici, Nikola Klicovici şi Srdjan Jovetici, au fost condamnaţi la trei ani şi trei luni, doi ani şi opt luni, trei ani, respectiv doi ani şi şase luni de închisoare. Pedepsele pronunţate corespund cererilor parchetului.

"Ei vin dintr-o cultură unde cel care greşeşte plăteşte. Ei ştiu că au comis un delict", a declarat avocatul acuzaţilor, Riccardo Di Rella. "Ei se află deja în detenţie de cinci luni. Dacă nu erau sârbi, ar fi fost eliberaţi. Am asistat la fapte mai grave în alte circumstanţe şi toate persoanele implicare au fost eliberate la puţin timp după", a spus el.

Incidentele provocate de suporterii sârbi la meciul Italia-Serbia, din 12 octombrie, din preliminariile Euro-2012, s-au soldat cu întreruperea meciului după şase minute de joc. Această oprire a fost urmată de violente confruntări între fanii sârbi şi forţele de ordine locale, soldate cu 16 răniţi, din care doi în stare gravă.

La finalul lunii octombrie, Comisia de Disciplină a UEFA a acordat victoria Italiei, scor 3-0, şi a sancţionat Serbia cu disputarea unui meci pe teren propriu fără spectatori.

×
Subiecte în articol: incidente fotbal international