x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Pelé omagiat în cadrul unui evenimentului de gală The Best FIFA Football Awards™ 2022

Pelé omagiat în cadrul unui evenimentului de gală The Best FIFA Football Awards™ 2022

de Redacția Jurnalul    |    28 Feb 2023   •   23:30
Pelé omagiat în cadrul unui evenimentului de gală The Best FIFA Football Awards™ 2022
Sursa foto: Hepta

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a deschis ceremonia de decernare a premiilor The Best FIFA Football Awards™ 2022,de luni seara, aducând un omagiu unuia dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut vreodată fotbalul - inegalabilul Pelé.

Luând cuvântul înaintea ceremoniei de la Paris, în compania văduvei lui Pelé, Marcia Aoki, Infantino a declarat că lumea fotbalului a pierdut o icoană, dar că moștenirea sa va dăinui pentru totdeauna.

"Pelé este fotbal, Pelé este pur și simplu fotbal. Și l-am pierdut, ne lipsește foarte mult. Dar Pelé este etern, este cu noi, este mereu cu noi. El va fi mereu cu noi. Aș dori să mulțumesc familiei lui Pelé pentru că este alături de noi în această seară. Mulțumesc foarte mult pentru prezența lor. Vă mulțumesc foarte mult", a declarat președintele Infantino.

După discursul acestuia, văduva lui Pelé a urcat pe scenă pentru a primi Premiul Special The Best FIFA în memoria regretatului său soț. În discursul de acceptare, ea a mulțumit fanilor, jucătorilor și organizatorilor din întreaga lume, spunând că este "recunoscătoare, recunoscătoare, recunoscătoare".

Superstarul brazilian Ronaldo a fost, de asemenea, pe scenă și a adus propriul său omagiu lui Pelé, înainte de o reprezentație live a artistului brazilian Seu Jorge.

Pe lângă omagiile aduse lui Pelé, președintele FIFA a amintit si de alți doi membri ai familiei fotbalului, care au decedat în ultimele luni - Siniša Mihajlović și Gianluca Vialli.

(sursa: Mediafax)

×